Bouw nieuw Technova Ede in volle gang

EDE De bouw van het nieuwe Technova College in Ede is in volle gang. ITN Installatietechniek, één van de drie lokale bedrijven die samen onder de naam Consortium Team techINnova de bouw realiseren, deelde via Facebook een timelapse van de bouw in augustus. In de video is te zien dat het frame van het gebouw grotendeels staat en er in het gebouw ook al verdiepingen zijn aangebracht.

De bouw ging in mei van start en vanaf september 2018 kunnen de studenten en docenten van de afdeling Techniek van ROC A12 het gebouw in gebruik nemen.

RUIMTELIJK Het nieuwe Technova College in Ede wordt een etalage naar zijn omgeving. De begane grond zal in zijn geheel uit werkplaatsen gaan bestaan. Door het gebruik van veel glas in de gevel is straks vanuit de buitenkant direct zichtbaar wat er binnen gebeurt. Hiermee staat het ruimtelijk ogende gebouw in directe verbinding met zijn omgeving. Er komt ook een collegetheater. Het gebouw wordt energiezuinig en zal de energie uit de omliggende biomassacentrale in Ede benutten.