• Bruil

Betonbedrijf Bruil in race voor 'Vitaalste Bedrijf Gelderland'

EDE Is Ede binnenkort een vitaal bedrijf rijker? Betonbedrijf Bruil is een van de drie grote kanshebbers op de titel die volgende week woensdag wordt uitgereikt door zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. Naast het betonbedrijf zijn ook Veldhuis Adviesgroep uit Heerde en aluminiumverwerkingsbedrijf Hermeta uit Asperen genomineerd.

De medewerkers van Bruil eten niet de hele dag appels of rennen in hun pauze op de hardloopband, maar toch zijn ze genomineerd voor de titel 'Vitaalste Bedrijf Gelderland'. ,,Vitaliteit op de werkvloer gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar", vertelt Van Den Hoogenband. De drie genomineerde bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur en leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid.

De Gelderse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen. De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.