• Jan de Boer

Bellestein krijgt cheque van 5.719 euro

EDE Wethouder Willemien Vreugdenhil overhandigde aan Evert-Jan Griffioen van de winkeliersvereniging Veldhuizen een cheque van 5.719 euro. Het geld gaat de vereniging gebruiken voor het opknappen van winkelcentrum Bellestein.

Jan de Boer

De gemeenteraad van Ede heeft op initiatief van Gert Jan Koster vorig jaar een fonds gecreëerd van waaruit elk jaar structureel 100.000 euro wordt besteed aan de kleinere winkelgebieden in de gemeente Ede. Die gebieden vonden zich wat onderbedeeld, zij hadden de indruk dat Ede alleen maar iets 'deed' voor de winkeliers in Ede-Centrum. ,,Mijn motie is raadsbreed aangenomen. Voor de saamhorigheid onder de winkeliers is het fonds ook heel goed. Zij zijn er heel enthousiast over."

AANTREKKELIJKER In de Retailvisie heeft Ede een subsidieregeling voor winkelgebieden ontwikkeld. ,,Winkeliers kunnen hun gebied via de subsidie aantrekkelijker maken. Er is voor elke winkeliersvereniging geld beschikbaar. De bijdrage wordt berekend aan de hand van het aantal vierkante meters in het winkelgebied. Na Bellestein komen binnenkort Lunteren, Bennekom en Harskamp voor een subsidie in aanmerking", weet Willemien Vreugdenhil.

ONDERHOUD Voorwaarde om subsidie te krijgen is dat het winkelgebied over een winkeliersvereniging beschikt. Nog niet alle winkelgebieden hebben overigens een subsidie aangevraagd. Evert-Jan Griffioen van de winkeliersvereniging Veldhuizen was blij met de cheque die hij mocht ontvangen. ,,We gaan het geld gebruiken om Bellestein aantrekkelijk te houden. In samenwerking met de bewoners boven en de winkeliers beneden wat verbeteren door de bovenkant schoon te laten maken. De entree van het winkelcentrum moet opnieuw geschilderd worden, zodat her er fris uit ziet. Verder wordt het groenonderhoud nagegaan. En als de uitbreiding van het gezondheidscentrum klaar is om de bereikbaarheid van Bellestein goed blijft. Het gaat goed hier, met legstand hebben we bijna niets te maken."