• Freek Wolff
  • Freek Wolff

'Alle nieuwe Suzuki's bij Kroon Ede te koop'

EDE De Swift, Ignis, Celerio, Baleno, Vitara en de S-Cross, autobedrijf Kroon in Ede kan alle nieuwste modellen van Suzuki leveren. Het merk werd vorig jaar door de Consumentenbond uitgeroepen tot betrouwbaarste auto.

,,Verkoop van nieuwe en gebruikte auto's, onderhoud van alle merken, verzekeringen, financieringen, privélease, leenauto's, haal-en brengservice. We hebben alles in huis wat je van een garage mag verwachten, ook al zijn we midden in het dorp gevestigd", legt Wouter Drost uit. Hij wijst op een keur aan occasions met auto's van alle merken. Het autobedrijf gaat ook op zoek als klanten een specifieke zoekopdracht hebben.

Echt enthousiast wordt Drost van de nieuwe Suzuki's. ,,We verwachten veel van de vernieuwde Vitara, want dit type kreeg een facelift, met nieuwe motoren (1.0 of 1.4 boosterjet), nieuwe veiligheidsvoorzieningen en achterlichten en bumpers. De nieuwe is te koop vanaf 21.999 euro. Hij is laag in gewicht en brandstofgebruik, terwijl deze auto toch behoorlijk wat ruimte biedt. Er zijn veel accessoires mogelijk." De S-Cross is een slagje langer dan de Vitara.

Ook de nieuwe Swift is gewild, omdat dit model sportief oogt en voordelig is in gebruik. De Baleno heeft iets meer kofferruimte. De Swift is er vanaf 16.549. De Ignis is een compacte stadsauto, met een iets hogere instap. ,,Die heeft de looks van een terreinauto en is met privé lease te rijden vanaf 209 euro per maand." De Celerio is de gedegen opvolger van de Suzuki Alto. In deze relatief compacte auto rijden liefhebbers al vanaf een bedrag van 10.999 euro. ,,Dit type heeft een heel laag brandstofverbruik, en is bijzonder laag in de wegenbelasting."

Drost wijst erop dat door de nieuwe WLPT-wet veel nieuwe auto's duurder worden in de belasting. ,,Dat heeft te maken met een nieuwe manier van keuren. Hoe meer CO2 de auto uitstoot, hoe meer belasting je betaalt. Bij de Suzuki valt dit gelukkig wel mee. Bovendien hebben we veel ingekocht en hebben daardoor nu acties met scherpe prijzen, de Super Sale." De meeste nieuwe Suzuki's zijn in Ede binnen twee á drie weken leverbaar.

Op de valreep wijst Drost nog op de vernieuwde Jimny, een Suzuki die echt oogt als een robuuste jeep. Dit model heeft dan ook vierwielaandrijving, om met speels gemak zwaar terrein te trotseren. ,,Die verwachten we rond de jaarwisseling."

Bij iedere nieuwe Suzuki hoort levenslange pechhulp. ,,Mits dealer onderhouden kan de klant daar het hele autoleven gebruik van maken bij pech in binnen en buitenland. Deze service is sinds kort bij Kroon uitgebreid met het extra pakket, waardoor olie bijvullen, lampjes vervangen, lekke band repareren, APK keuring en onder meer winterscan gratis zijn", besluit Drost.

Autobedrijf H. Kroon, Verlengde Maanderweg 97, Ede, tel. 0318-616111, website: www.suzukikroon.nl.