• Ingrid Roes

Alfa sluit jubileumjaar sportief af

Advertorial

BENNEKOM Accountants die een wielertocht, trailrun of golfdag organiseren, fiscalisten die nagels van mensen met een verstandelijke beperking lakken, medewerkers die cakes bakken voor het goede doel: het was een bonte verzameling activiteiten waarmee Alfa Bennekom het jubileum opluisterde. In 2017 is het 75 jaar geleden dat de basis werd gelegd voor wat nu Alfa Accountants en Adviseurs is: een landelijke accountantsorganisatie met 900 medewerkers en 32 vestigingen.

De afgelopen maanden staken de 32 medewerkers van het kantoor aan de Acacialaan in Bennekom vrijwillig veel tijd in de organisatie van uiteenlopende evenementen. Op 27 oktober kwam er een eind aan het jubileumjaar in Bennekom, met de organisatie van een padelclinic voor relaties. Ook kregen de medewerkers van het kantoor dit jaar de ruimte om 75 uur vrijwilligerswerk te besteden aan maatschappelijke doelen.

BUURTBOERDERIJ

Zo was half oktober dankzij bemiddeling van Stichting Present Ede een flinke Alfa-delegatie aanwezig in De Buurtboerderij van Stichting Philadelphia in Bennekom, een dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. De medewerkers namen zelf deel aan de begeleiding van cliënten en bereidden de markt voor die De Buurtboerderij op 11 november hield. Voor de Voedselbank en de Kledingbank in Ede stelde Alfa belangeloos de jaarrekening op, bij een benefietconcert voor bewoners van verpleeghuis De Baronie en een ziekenhuis in Ghana werkten de medewerkers achter de schermen mee.

SUGGESTIES

Ook klanten en andere relaties van Alfa deelden in de feestvreugde, vooral via sportieve activiteiten. De medewerkers van het kantoor in Bennekom konden zelf met suggesties voor activiteiten komen. ,,We zijn een actief en sportief kantoor met een grote maatschappelijke binding in de regio. Het lag dus voor de hand om activiteiten heel dichtbij huis te organiseren", aldus Kees Cuperus en Frank Kerkhof, die samen de directie van de Bennekomse vestiging voeren. ,,Je kunt het jubileumjaar wel vieren met lezingen voor relaties, maar dan ben je weer de stoffige accountant. We profileren Alfa liever als een kantoor dat middenin de lokale maatschappij staat. Het enthousiasme van medewerkers om de schouders eronder te zetten was erg groot."

'OVERAL DICHTBIJ'

Alfa Accountants en Adviseurs Bennekom is thuis in het midden- en kleinbedrijf en de non-profitsector. De medewerkers hebben veel kennis en ervaring op het gebied van accountancy, belastingen, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en alles wat daarmee verband houdt. Met 32 kantoren verdeeld over geheel Nederland, geeft de organisatie ook letterlijk invulling aan de slogan 'Overal dichtbij'.

a [Alfa BennekomAcacialaan 26721 CP Bennekom088-2531650www.alfa.nl