• De uitslagenavond in het Edese gemeentehuis..

    Freek Wolff

Twee Lunterse CDA'ers dankzij voorkeursstemmen in de raad

EDE/LUNTEREN CDA-kandidaten Anne-Jan Telgen en Marian van Roekel-Vreugdenhil, allebei uit Lunteren, zijn met voorkeursstemmen in de Edese gemeenteraad gekozen. Dat is vrijdagmiddag bekend gemaakt. Telgen (36) en Van Roekel (45) kregen respectievelijk 651 en 371 stemmen. Voor een zetel met voorkeursstemmen zijn in Ede bij deze verkiezingen minimaal 347 stemmen nodig.

Het CDA behaalde in Ede bij de gemeenteraadsverkiezingen zes zetels. Doordat Telgen en Van Roekel met voorkeursstemmen in de raad komen, vallen de huidige nummers vijf en zes op de CDA-lijst buiten de boot. Dat zijn Carola van Ruiswijk en Mark Obbink. Met daarbij de kanttekening dat mogelijk nog een raadszetel vrijkomt als Willemien Vreugdenhil opnieuw wethouder zou worden. Telgen en Van Roekel stonden zevende en negende op de kandidatenlijst.

VOS DE WAEL Eerder vrijdagmiddag werd al bekend dat ook Rasit Görgülü, de nummer twee van Democratische Kiezers Ede (DKE), met voorkeursstemmen in de raad is gekozen. Omdat DKE maar één zetel behaalde, betekent dit dat lijsttrekker Alexander Vos de Wael niet terugkeert in de gemeenteraad. Görgülü kreeg 661 stemmen en Vos de Wael 464.