• D66 Ede

Stephan Nijenhuis jongste lijsttrekker van Ede

EDE Veel nieuwe gezichten in de kandidatenlijst van D66 Ede voor de raadsverkiezingen van 21 maart 2018. Met 24 jaar is Stephan Nijenhuis de jongste lijsttrekker van de gemeente Ede. Het huidige raadslid Charifa el Kaddouri staat op de tweede plek, Rina Moorman-Hoveijn is derde.

Jan de Boer

Nijenhuis is verheugd dat veel vrouwen hoog op de lijst staan. ,,Veel nieuwe mensen waar ik erg enthousiast over ben. Het is een goede mix van oud en jong, de kandidaten hebben veel verschillende achtergronden." Achter de top drie staan Freek Jan Koekoek, Marcella van Soolingen, Henk Kohsiek, Eva van Schijndel, Joris Sibbel, Harm Reijtenbagh en Theo van de Rijt op de plaatsen vier tot en met tien. Oud-raadslid John Wijsmuller, de huidige fractievoorzitter Sina Salim en wethouder Johan Weijland zijn lijstduwers.

GOED SCOREN De lijsttrekker weet niet wat D66 bij de raadsverkiezingen te wachten staat. In 2014 vergaarde de partij vier zetels. ,,Toen presteerden we beter dan landelijk, de keer daarvoor weer niet. Ik hoop weer en ga er wel van uit dat we in maart 2018 goed scoren. Daarvoor gaan we alles op alles zetten. In de afgelopen jaren hebben we zeker successen behaald op basis waarvan we goed de campagne in kunnen. We hebben ook in concept een mooi verkiezingsprogramma. Aan zetelaantallen durf ik me echt nog niet te wagen."

ACHT JAAR Stephan Nijenhuis is vanaf 2014 raadslid. Daar heeft hij de portefeuilles financiën en cultuur. Hij is oud-voorzitter van de Edese Jongerenraad en werkt als econoom op ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. ,,Ik loop al acht jaar mee op het raadhuis, met alle respect maar dat is flink wat meer dan veel collega's."

EDE BETER MAKEN Hij woont bijna z'n hele leven al in Ede. ,,Ik heb de motivatie om Ede beter te maken. Dat wil zeggen Ede vooruit te brengen. Dat hebben we in de afgelopen tijd ook al gedaan. Het centrum verbeteren, het marktplein wat vernieuwd wordt. Dat zijn allemaal dingen die we binnengehaald hebben. Niet dat je tevreden bent met hoe alles geregeld is, maar dat je verandering voor elkaar probeert te krijgen. Ik hoop dat we daar mee door kunnen gaan."