• ARJAN VAN BRUGGEN NETHERLANDS

SGP Ede presenteert kandidatenlijst

EDE Nico van der Poel is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 de lijsttrekker bij de SGP in Ede. De zittende raadsleden Arnold Versteeg en Evert Jansen staan op twee en drie. De SGP heeft momenteel zeven zetels in de Edese gemeenteraad.

Op de onlangs vastgestelde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan volgens de staatkundig gereformeerden ervaren, gedreven en enthousiaste SGP´ers met ambitie. Een ploeg waarmee de partij naar eigen zeggen met veel elan de verkiezingen in wil gaan.

Op de eerste tien plekken van de lijst staan na de eerder genoemde top-drie de huidige raadsleden Theo Folmer, Gerrit Flier, Pieter Kool en Kees van Wolfswinkel. Fractievolger Gerrit Heij volgt op nummer acht en de nieuwkomers Bert van Roekel en Wilhelm Doeleman staan op respectievelijk negen en tien.

Bij de voorgaande raadsverkiezingen was Breunis van de Weerd lijsttrekker. De grootste politieke partij in Ede slaagde er net als de VVD Ede na de verkiezingen in 2014 niet in om opnieuw deel uit te maken van het college van burgemeester en wethouders.

Later vertrok Van de Weerd naar Nunspeet om daar burgemeester te worden. In die periode nam Nico van der Poel het stokje over van Breunis van de Weerd. Afhankelijk van de uitslag van de verkiezingen lijkt de SGP aspiraties te hebben om weer deel te kunnen uitmaken van het college.

De SGP heeft bewust gekozen voor aanvulling op de lijst met jonge, ambitieuze en betrokken mensen vanuit verschillende vakgebieden. ,,Ik ben erg blij en dankbaar met deze kandidatenlijst. Ervaring en stabiliteit kenmerken deze mooie lijst. We hopen ons de komende jaren sterk te maken voor een vitaal buitengebied, jeugd en gezin, kwetsbare inwoners, een overtuigend integratiebeleid, veilig wonen, een duurzame woon- en leefomgeving en zondagsrust. De SGP is er vast van overtuigd dat Bijbels genormeerde politiek goed is voor alle inwoners", aldus Nico van der Poel.