• BurgerBelangen Ede. Van links naar rechts: Yvonne Maas, Marco de Boer, Ruben van Druiten, Natasja Peters, Leo de Zeeuw en Henk Splint.

    BurgerBelangen

Ruben van Druiten weer lijsttrekker

EDE Ruben van Druiten is voor de derde keer op rij lijsttrekker bij BurgerBelangen. Net als in 2014 staat zijn Natasja Peters op de tweede plek, Henk Splint is nummer drie.

In 2010 kwam de rechts progressieve partij, gestoeld op Fortuynistische leest, met één zetel in de Edese gemeenteraad om zich in 2014 te verdubbelen naar ruim twee zetels. ,,De fractie is zichtbaar en voert een gedurfd geluid. Niet eromheen draaien, maar duidelijke taal spreken en durven te benoemen. Deze inzet heeft zich eerder beloond en ook nu horen wij wederom veel positieve geluiden," aldus Van Druiten.

BurgerBelangen streeft naar winst bij de raadsverkiezingen op 21 maart. ,,Met meer zetels kunnen wij meer invloed uitoefenen." Op de nummers vier en vijf staan, Marco de Boer en Yvonne Maas. Op nummer zes staat de huidige fractievolger Ferry van den Top en nummer zeven en acht zijn weggelegd voor Leo de Zeeuw en de 20-jarige Mark Blaauw.

BurgerBelangen is volgens haar lijsttrekker een nuchtere en sociale partij, die gewoon met beide benen op de grond staat. ,,Dit geldt ook voor de mensen die zich bij ons gemeld hebben als kandidaat. Wij gaan de verkiezingen tegemoet met een team wat bestaat uit enthousiaste mensen, waarmee wij onze huidige koers gaan voortzetten en wij ons nog beter kunnen inzetten voor de inwoners van de gemeente Ede."