• Freek Wolff

Raadslid Henk Buikema stopt

EDE Henk Buikema stopt per direct met het raadslidmaatschap in Ede. De PvdA'er meldt zich ook af als kandidaat voor zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Daarvoor stond hij derde op de kandidatenlijst.

Buikema had het raadswerk vanwege z'n gezondheid op een lager pitje gezet. In oktober is hij geopereerd en weer aan het herstellen. Het herstel gaat iets moeizamer dan hij had gedacht, schrijft Buikema aan de gemeenteraadsleden. ,,De energie die ik voorheen had voor het raadswerk heb ik nog niet terug en dat maakt dat ik voor langere tijd mijn werk als raadslid onvoldoende kan doen."

Het raadswerk vraagt Henk Buikema veel kracht. ,,Ik had de hoop dat ik de energie om dit werk weer te doen zou terugkrijgen. Helaas merk ik aan mezelf dat dit niet gebeurt. De periode uitzitten voelt voor mij niet goed. Daarom heb ik besloten omwille van mijn gezondheid mij met onmiddellijke ingang terug te trekken uit de Edese gemeenteraad. Ook zie ik af van mijn plek op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen."