• Gert Jan Koster Fotografie

Peter de Pater voert lijst van GemeenteBelangen aan

EDE Geen verrassingen in de top vijf van GemeenteBelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De zittende vijf raadsleden van de oudste Edese lokale partij staan op de eerste vijf plaatsen. Fractievoorzitter Peter de Pater is net als in 2014 de lijsttrekker bij GemeenteBelangen.

Jan de Boer

Gabriëlle Hazeleger staat op de tweede plek, Ellen Wijnsouw, Gert Jan Koster en Jet Verhoeff staan respectievelijk op de derde tot en met de vijfde plaats. Henk Righolt, die kortgeleden werd benoemd tot fractievolger, is op de zesde positie geplaatst. Edy Bouma, Bert van de Blaak, Eli Hendriks en Adriaan Henzen staan op de zevende tot en met tiende plek. Wethouder Gerrie Ligtelijn-Bruins (24) is net als oud-fractievoorzitter Koos van Boven (25) lijstduwer.

TRAPPELEN Lijsttrekker Peter de Pater is verguld met de lijst. ,,Ik ben tevreden over de lijst, waar zich heel veel kandidaten te bevinden, die staan te trappelen om zich bij de fractie aan te sluiten. De fractie is in de breedte groter geworden. De organisatie van de partij staat gewoon goed. Wij hebben ook het gevoel dat het draagvlak onder de kiezers groeit."

ZETELS GemeenteBelangen behaalde tijdens de vorige raadsverkiezingen vijf zetels, een aantal waar lijsttrekker De Pater weer tevreden over zal zijn. ,,Ik hoop het van harte, we doen onze uiterste best. Je probeert natuurlijk te groeien, maar we zijn sowieso zeer dankbaar als we weer dezelfde kiezers achter ons krijgen."

COLLEGE Met Gerrie Ligtelijn-Bruins, die naar verwachting na de komende verkiezingen stopt met de actieve politiek, maakt GemeenteBelangen deel uit van het college van burgemeester en wethouders. Na de verkiezingen hoopt de lokale partij weer deel te kunnen uitmaken van het college. ,,Als het aan ons gevraagd wordt, zullen we onze bestuursverantwoordelijkheid oppakken."

De Pater moet zich grondig beraden wanneer het bestuur van GemeenteBelangen hem vraagt om namens de partij de nieuwe wethouder te willen worden. ,,Ik moet dan een keuze maken tussen mijn bloeiende bedrijf en het wethouderschap."