• Heliflight

Nog twee Edese partijen bij raadsverkiezingen

EDE Aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zullen in de gemeente Ede nog twee partijen meedoen. Allereerst de partij Democratische Kiezers Ede, die is opgericht door de Bennekommer Alexander Vos de Wael, die nu als fractie Alexander Vos de Wael in de Edese gemeenteraad zitting heeft. Ook doet de Lunteraan George de Haan aan de verkiezingen mee met de 65pluspartij Ede.

Vos de Wael stapte na een onenigheid een tijd geleden uit de fractie van de VVD Ede in de gemeenteraad. Momenteel is hij bezig om alles te regelen zodat de partij Democratische Kiezers Ede aan de raadsverkiezingen kan meedoen. Een speerpunt van de nieuwe partij lijkt het tegengas geven aan de gevolgen voor Edenaren die de komst van Lelystad Airport heeft. In de Edese gemeenteraad heeft Vos de Wael daarover een uitgesproken mening.

George de Haan deed al eerder mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met de 65plus partij Ede. Op 18 maart 2014 haalde de partij van De Haan niet de kiesdrempel van ongeveer 1.250 stemmen. ,,Maar met de bijna 900 voor stemmers voelen wij ons achteraf wel verplicht om binnen de Edese politieke arena actief te blijven. Vandaar dat we besloten hebben om op 21 maart gewoon weer mee te doe."