• Archief BDUmedia

Lintje voor Jos van Heuveln

EDE Raadslid Jos van Heuveln uit Bennekom is dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de laatste raadsvergadering in oude samenstelling in het raadhuis waar hij afscheid nam als raadslid.

Van Heuveln werd op 25 april 2002 lid van de gemeenteraad van Ede voor de fractie ChristenUnie. ,,Hij heeft zich langdurig met veel betrokkenheid ingezet als raadslid voor de inwoners van Ede'', aldus de gemeente Ede. ,,Zijn bijzondere verdiensten hebben een uitstraling naar de lokale samenleving.''

AFSCHEID Er namen dinsdagavond nog meer raadsleden afscheid. Alle raadsleden werden persoonlijk door de burgemeester toegesproken en bedankt voor hun inzet. Soms was dat kort zoals bij Taeke Boersma die twee maanden raadslid was, soms was het lang zoals bij Herko van Beek die acht jaar in de raad zat. Een aantal stopt helemaal met de lokale politiek. Maar sommigen blijven op de achtergrond actief als fractievolger. Allen ontvingen uit handen van burgemeester Verhulst een geschenk en bloemen.

De raadsleden die vertrokken zijn Taeke Boersma, Mark Obbink, Ann Tuza, Arie Vink, Herko van Beek, Jos van Heuveln, Evert van Milligen, Sina Salim, Louis Weesie, Karin Bijl, Ria Maliepaard en Alexander Vos de Wael.