• BDU media

Debat met lijsttrekkers vrijdagavond in raadszaal

EDE Omroep Ede houdt vrijdagavond 9 maart in samenwerking met Ede Stad.nl een verkiezingsdebat in de raadszaal van het gemeentehuis. De aanvang is 20.00 uur. Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune.

De lijsttrekkers van twaalf politieke partijen (de Gereformeerde Beginsel Partij doet niet mee) geven tijdens deze bijeenkomst hun mening over zes lokale thema´s: de mogelijke verhuizing van Cultura, openstelling van supermarkten op zondagmiddag, het World Food Center, de Parklaan (rondweg) als oplossing voor verkeersknelpunten, het nieuwe systeem van afvalinzameling en het succes van de huidige coalitie.

Gespreksleider is hoofdredacteur Martin Both van Omroep Ede. Omroep Ede maakt tv- en radio-opnamen van het verkiezingsdebat. De uitzending op Ede TV is op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond vanaf 20.00 uur (14, 15 en 16 maart). De radio-uitzending via Ede FM is op woensdag 14 maart vanaf 17.00 uur, donderdag 15 maart vanaf 10.00 uur en vrijdag 16 maart vanaf 16.00 uur. Een verslag van het debat is zaterdag 10 maart te lezen op edestad.nl.

De deelnemende politieke partijen zijn: SGP (Nico van der Poel), CDA (Jan Pieter van der Schans), ChristenUnie (wethouder Leon Meijer vervangt lijsttrekker Cora Otter, omdat zij is verhinderd), Gemeentebelangen (Peter de Pater), VVD (Hester Veltman), D66 (Stephan Neijenhuis), PvdA (Harry van Huijstee), Burgerbelangen (Ruben van Druiten), Democratische Kiezers Ede (Alexander Vos de Wael), 65plus Partij (George de Haan), Evenwicht (Irene van de Voort) en GroenLinks (Ellen Out).