• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Sterk Reehorst wint bij Donar

EDE De klus is geklaard. HV Reehorst heeft zich na de knappe maar ook dik verdiende 25-31 zege bij Donar definitief veilig gespeeld in de tweede divisie.

,,Ja, de klus is wel geklaard. Maar ik wil dat mijn ploeg de laatste drie wedstrijden nog vlamt. Twee keer in eigen sporthal, met als klapstuk de laatste wedstrijd tegen kampioenskandidaat E en O 2", opende een tevreden Reehorst coach Paul van Noesel.

,,In het begin van de competitie was het doel snel de plek in de tweed divisie veiligstellen. Misschien had het al eerder gekund, maar als ik naar de resultaten van Reehorst kijk mogen we trots zijn. Heel stabiel met 6x winst, 6x verlies en 7x gelijk.  Zelfs de vierde plaats, nu bezet door Stipt Payroll/ Handbal Houten 2 is nog haalbaar."

GEVOEL De coach die Reehorst gaat verlaten, maar als een hecht handbal bouwwerk achterlaat, toonde zich over een aantal zaken verheugd. Ook zijn gevoel zal goed zijn bij zijn club Reehorst.

,,In de eerste plaats dat alle trainingsvormen die we deze week hebben geoefend eruit kwamen. Het is voor een trainer/coach nooit een vanzelfsprekendheid dat dat lukt. Maar deze keer wel, en dat vervult het team en mij met trots. Maar misschien nog wel mooier was dat elk kwartier er een andere speler opstond die het voortouw nam. Dat waren, uiteraard ondersteund door het collectief Robbert van Oel archieffoto, Max Voermans, Jeroen Schoonewille en Jeff de Quay.  Zij scoorden in elke fase individueel een paar punten. Natuurlijk heb ik een goed gevoel. Reehorst is en blijft altijd mijn club", glunderde Van Noesel kort na afloop.

Ook het feit dat Donar thuis moeilijk te verslaan is woog zwaar voor Reehorst. ,,Zij zijn thuis echt een bolwerk. Maar eigenlijk zijn we vanaf de eerste minuut niet in gevaar geweest. Een enkele keer, dat was een minuut of tien voor tien, kwamen ze op drie punten. De ruststand 10-15 gaf mij al het geval dat het zaterdagavond naar wens liep", ging Van Noesel verder met zijn terugblik.

Reehorst, dat in de tweede divisie nog drie wedstrijd speelt, ontvangt zaterdag Cometas. Zij hebben zes punten minder bij elkaar gespeeld. Daarna gaat de ploeg op bezoek bij Eemland. De apotheose is tegen E en O 2 in eigen hal.

,,Ik verwacht dat die ploeg bij ons kampioen wil worden. Tevens nemen we (7 april, red) afscheid van de vertrouwde sporthal De Reehorst. Alle ingrediënten om er letterlijk en figuurlijk een feest van te maken", sloot Paul van Noesel af.