• Cultura

Zwieren met Wervelwind Ensemble

EDE De allerkleinsten kunnen zaterdag 27 mei nog genieten van de laatste voorstelling van dit seizoen in Theater Cultura. Zwier is een tekstloze voorstelling van het Wervelwind Ensemble, waarin de kracht van de muziek en de vertelkunst van de beweging centraal staan. De voorstelling begint om 11.30 uur.

,,In Zwier stap je met vijf muzikanten in een muzikale zweefmolen: de wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren. wier is een co-productie met het Festival 2 Turven Hoog, een kunstfestival voor de allerkleinsten (1 - 4 jaar) dat jaarlijks in Almere plaatsvindt. Na de overweldigende en enthousiaste reacties op de voorstelling Woei!, nu een nieuwe muziekvoorstelling voor de allerkleinsten: Zwier. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl of via de receptie/Stadswinkel van Cultura telefoon 0318-672800.

HET WERVELWIND ENSEMBLE Het Wervelwind Ensemble is een blaassextet in een bijzondere bezetting: het ensemble bestaat uit de combinatie van fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn/trombone en basklarinet. Het Wervelwind Ensemble speelt eigentijdse muziek. Met deze muziek richt het ensemble zich niet zozeer op de doorgewinterde concertbezoeker maar juist op hen die nog zullen kennismaken met live gespeelde, 'klassieke' muziek: het jonge publiek.

De muziekvoorstelling Zwier voor de jeugd, is geprogrammeerd in het kader van het eerste internationale kamermuziekfestival, dat de Edesche concertzaal organiseert in samenwerking met verschillende Edese culturele organisaties. Het hele weekend zijn er diverse concerten en evenementen in de Edesche Concertzaal, Huis Kernhem, Theater Cultura, Akoesticum, Kunsthandel Simonis & Buunk en CineMec. Het volledig programma in het Hemelvaartweekend is te zien op de website www.ikfe.nl.

OGEN EN OREN TEKORT Theater Cultura heeft net de nieuwe brochure gepresenteerd, met een aantal familievoorstellingen voor het hele gezin. Van de peutervoorstelling 'We gaan op berenjacht' tot 'De waanzinnige boomhut', 'Dummie de Mummie' en 'De Reuzenperzik' voor de wat oudere kinderen. En de allerkleinsten kunnen zich verheugen op de voorstelling 'Nijntje op de fiets'.

Kijk voor het volledige programma op www.cultura-ede.nl/theater of vraag de brochure aan.