• In de zomervakantie is er van alles te doen bij Cultura.

    Cultura

Zomervakantie bij Theater Cultura

EDE In de zomervakantie is er van alles te doen bij Cultura in Ede. Kinderen tussen de twee en tien jaar kunnen meedoen aan verschillende activiteiten in Cultura of bij één van de bibliotheekfilialen in Stadspoort, Lunteren of Bennekom.

,,Hou je van knutselen? Doe dan dinsdag 17 juli mee aan de workshop Knikker Kunst voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar, met verf en knikkers maken we een kleurrijk kunstwerkje. Op dinsdag 24 juli brengen we een tekening tot leven, de figuurtjes die je maakt kunnen echt bewegen. In het najaar van 2018 gaat Cultura starten met een DigiLab. Op dinsdag 31 juli, 7 en 14 augustus kun je alvast een voorproefje krijgen hiervan. Leg een parcours af met een Beebot, maak je naam in ledverlichting met de Microbit of maak muziek door middel van Makey Makey. Of kom in Marokkaanse sferen door Marokkaanse koekjes, gevulde dadels en andere Marokkaanse hapjes te maken. Tijdens de workshop kun je ook een mooie henna-tattoo laten zetten. Maar er zijn meer workshops deze zomer bij Cultura zoals; Moordspel, Dolfje Weerwolfje, Boetseren voor kleuters en Creatieve tijdreis", vertelt Linda Wildekamp van Cultura.

VOORLEESTIJD En natuurlijk kun je de hele vakantie gratis aanschuiven bij voorleestijd in de bibliotheekfilialen. In de Bibliotheek Cultura Ede iedere maandag van 11.00 tot 11.30 uur, in Cultura Stadspoort op donderdag van 11.00 tot 11.30 uur. In de Bibliotheek Cultura Bennekom op alle woensdagen van 16.00 tot 16.30 uur en in de Bibliotheek Cultura Lunteren op vrijdag van 16.00 tot 16.30 uur. Wildekamp: ,,Je kunt aanschuiven wanneer en zo lang als je wilt. De voorleesvrijwilligers lezen mooie, grappige en spannende prentenboeken voor."

IJS ,,Lees je liever zelf? Dan kun je deze zomer een ijsje verdienen bij Cultura. Haal boeken bij de Bibliotheek en zoek een lekkere leesplek uit. Heb je je boek uit? Ga dan terug naar de bibliotheek en vraag één van de bibliotheekmedewerkers jou een vraag te stellen over het gelezen boek. Heb je de vraag goed? Dan krijg je één stempel, heb je voor zaterdag 1 september zes stempels? Dan krijg je een ijsbon die je kunt inwisselen bij Bernardo's IJssalon."

MUSICAL Wildekamp: ,,Wil je de zomervakantie extra leuk afsluiten? Kom dan van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus naar de musicalvakantieweek bij Cultura. Wij maken binnen vier dagen onze eigen Sjakie en de chocoladefabriek-musical. De theater-, dans- en zangdocenten van Cultura gaan met jou aan de slag om een mooie musical te maken. Ook maken we samen het decor en de kleding om zo een prachtige aangeklede musical neer te zetten. Op donderdagavond om 19.30 uur is de presentatie in de theaterzaal van Cultura voor familie, vrienden en vriendinnen."