• Jelle Korevaar

Zevenduizend euro voor culturele instellingen

EDE Culturele instellingen in de gemeente Ede krijgen in totaal bijna 7000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dat werd donderdag bekend gemaakt.

Stichting A Rocha Nederland krijgt 1250 euro voor de aankoop van gereedschap voor de werkgroep Bennekom. Stichting Onbeperkt Talent krijgt in totaal 2200 euro voor het concert Onbeperkt Talent & Friends. En Stichting 14Karaats krijgt 3500 euro voor het festival Woest en Bijster.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in totaal voor 75 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van 194.741 euro toegekend. Enkele toekenningen zijn gedaan uit de volgende CultuurFondsen op Naam: het Coulissenfonds, het Palet Fonds en het Mijndershuis Fonds.

Het budget dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland dit jaar te beste­den heeft be­draagt 811.742. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die jaar­lijks in mei onder de naam Anjeractie wordt gehou­den.  

Een CultuurFonds op Naam is een moderne vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur, natuur en wetenschap in Nederland te ondersteunen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt particulieren,  stichtingen,  en bedrijven die mogelijkheid. Een CultuurFonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament.

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­. Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl of het bureau van de afdeling Gelderland: 026-3598635.