• World Living Statues Festival

Workshop Living Statues in Cultura

EDE Statues by Night meets the Kids vindt op zaterdag 28 september plaats in Ede. De organisatie verwacht dat er ook dan weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen. En dit jaar zijn de kids het middelpunt van Statues by Night. Wie mee wil doen, kan vooraf deelnemen aan de workshop op 30 juni in Cultura. 

De workshop is gratis en ervaring is niet nodig. Afke Westdijk, zelf veelvuldig internationaal kampioene en twee jaar geleden nog wereldkampioene, leert de deelnemers aan de workshop hoe zij zich al snel een echt levend standbeeld kunt voelen. Afke verklapt de kneepjes van het vak: hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen.

Daarnaast geeft ze een heleboel tips hoe de deelnemers kleding kunnen maken en op kleur kunnen krijgen en vertelt ze alles over schminken. Meer informatie en opgeven vóór 10 juni kan via info@worldlivingstatues.nl . 

STATUES BY NIGHT Vrijdag 28 september van 19.30 uur tot 22.30 uur zullen op ruim 30 plekken in het centrum van Ede de prachtigste levende standbeelden te zien zijn. Dit jaar is er geen wereldkampioenschap Living Statues in Arnhem. Pas in 2019 vindt dit kampioenschap weer plaats. Maar het uiterste succesvolle onderdeel van het World Living Statues festival, Statues by Night,  zal daarom des te meer in de donkere avond schitteren.