• Hannes Minnaar volgt Anna Fedorova op als artist in residence van de Edesche Concertzaal

    Marco Borggreve

Wereldtop naar Edesche Concertzaal

EDE Kom ongehoord genieten in de Edesche Concertzaal! De concerten voor het nieuwe seizoen zijn bekend en kaarten kunnen nu al besteld worden. Grote namen uit de nationale en internationale top zullen als het ware om de hoek te horen zijn. Met zoveel moois is het moeilijk kiezen, maar de Edesche Concertzaal komt tegemoet: uit het totale aanbod kan iedereen zijn eigen serie samenstellen, met korting. Alvast een tipje van de sluier.

 

In de serie Wereldpianisten, het kloppende hart van de Edesche Concertzaal, komt het neusje van de zalm naar Ede. Bewonder Nikolai Lugansky, Enrico Pace, Severin von Eckardstein en Alexander Gavrylyuk op de beroemde Bösendorfer Imperial. Of geniet van jonge, bewezen talenten als Julien Libeer en Mariam Batsashvili.

 

HANNES MINNAAR Een bijzondere pianist in de serie Wereldpianisten is Hannes Minnaar. Als nieuwe artist in residence vormt hij komend seizoen het gezicht van de Edesche Concertzaal. In drie concerten laat hij verschillende kanten van zijn muzikale persoonlijkheid horen. Zo is Hannes te beluisteren samen met violiste Isabelle van Keulen en treedt hij op met zijn eigen Van Baerle Trio. Met een prachtig solorecital besluit hij het seizoen.

 

KONINKLIJK CONCERTGEBOUWORKEST Voormalig artist in residence Anna Fedorova is opnieuw te gast. Samen met Camerata RCO, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, is zij te beluisteren in Chopins 'Tweede Pianoconcert'. Een andere selectie uit het Concertgebouworkest speelt een week later Schuberts ongeëvenaarde 'Octet'. 

 

KERST EN PASEN Er is nog meer. De beroemde Nederlandse bariton Robert Holl viert zijn zeventigste verjaardag in de Edesche Concertzaal met Schuberts 'Winterreise'.

Geniet rond Kerst van de Engelse sfeer met het Roder Jongenskoor en in de tijd voor Pasen brengen sopraan Marjon Strijk en het ensemble Dives Sonis het geliefde 'Stabat Mater' van Pergolesi.

BEETHOVEN Eén van de rode draden door de programmering is dit seizoen de muziek van Ludwig van Beethoven. Gelauwerde ensembles als het Brodsky Quartet, het Matangi Quartet en het Storioni Trio spelen muziek van deze geliefde componist. Een andere componist die een prominente rol speelt, is Felix Mendelssohn. In de serie Edesche Orgelrecitals klinken niet minder dan vier van zijn zes orgelsonates.

 

MIJN SERIE Zelf een serie samenstellen uit dit muzikale aanbod? In de ticketshop van de Edesche Concertzaal kunnen de concerten gekozen worden waar iemand graag bij wil zijn. Vanaf drie concerten profiteren mensen van tien procent korting op de totaalprijs. Vanaf vijf concerten loopt die korting nog verder op.

Bestel kaarten online of bij de voorverkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman en De Bron, of aan de zaal. Voorverkooppunt in Bennekom: Bruna. Voorverkooppunt in Lunteren: The Readshop. Voorverkooppunt in Veenendaal: De Rank. Voorverkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree.