• Shane Shu Michel Cupido

Von Eckardstein artist in residence Edesche Concertzaal

EDE ,,Ik wil de mensen door adembenemende muzikale landschappen voeren en zo misschien wel vergeten ervaringen naar boven halen." Deze missie heeft meesterpianist Severin von Eckardstein komend seizoen als nieuwe artist in residence van de Edesche Concertzaal.

Tijdens drie concerten neemt de pianist het publiek mee naar zijn muzikale wereld. Hij laat van zich horen als kamermusicus, samen met collega's als cellisten Quirine Viersen en Isang Enders, en fluitist Aldo Baerten. Bovendien is Von Eckardstein als solist te beluisteren.

VOORKEUREN Von Eckardstein opent het seizoen op zaterdag 21 september samen met cellist Isang Enders. ,,Het is een groot voorrecht om mijn eigen voorkeuren te mogen programmeren", vertelt hij enthousiast. Daarom laat de pianist zich van zijn meest persoonlijke kant horen, met hartstochtelijke cellosonates van Beethoven, Mendelssohn en Prokofjev.

FEEST VAN HERKENNING Von Eckardsteins solorecital op vrijdag 24 januari is volgens de Edesche Concertzaal een feest van herkenning, met meesterwerken als Schumanns Davidsbündlertänze en de Polonaise-Fantaisie van Chopin. Ook laat hij het publiek kennismaken met de door hem herontdekte pianomuziek van de Franse componist Gabriel Dupont. 

PRIMEUR Tijdens het slotconcert op zaterdag 25 april zorgt Von Eckardstein voor een primeur. ,,Als speciale gasten neemt hij stercelliste Quirine Viersen en de Belgische fluitist Aldo Baerten mee. In de Edesche Concertzaal staan ze voor het eerst met z'n drieën op het podium. Samen laten ze met stukken van Haydn, Weber en Pierné muziek uit drie eeuwen samenkomen", aldus de concertzaal.

Kaarten zijn te bestellen via tickets.edescheconcertzaal.nl. De concerten beginnen om 20.00 uur, tenzij anders aangegeven. Kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis entree. Studenten betalen 10 euro.