• Taetro Pavana

    niet bekend

Vierde editie Festival ZomerBries Ede

EDE De vierde editie van Festival ZomerBries Ede vindt op 6 juli plaats. Na drie succesvolle jaren pakt het Festival ook dit jaar weer uit om de inwoners van Ede te vermaken. Hartje Ede zal worden omgetoverd tot een decor van een waar straattheater. Nationale en internationale (straat)theatervoorstellingen worden opgevoerd en zullen het publiek vermaken.

Festival ZomerBries Ede is gratis toegankelijk en begint om 12.00 uur op het Oude Kerkplein. Er is van alles te zien en te beleven tijdens het festival. Bewonder de paarden van Menorca die met hun imposante gestalten absoluut een indruk achterlaten, laat je verrassen door de mooiste danseressen of stap in de engste auto van Nederland.

ACTUEEL THEMA Festival ZomerBries Ede is niet alleen een leuk en gezellig straattheater festival. Tijdens Foolpool – Mechanical Creatures worden de toeschouwers met de neuzen op de feiten gedrukt. Gerecyclede fietsen vormen een weerspiegeling van de technologische vooruitgang. Herders proberen een kudde mechanische wezen op koers te houden. De een breekt weg, de jongere valt achter. Moeten ze van het ene weiland naar het andere, gaan ze bergafwaarts of gaan ze richting het slachthuis? Kunnen en moeten mensen wel blind vertrouwen op de technologie of moeten de technologische veranderingen in goede banen geleid blijven worden?

SPECTACULAIRSTE ACTS Tijdens Festival ZomerBries Ede wordt het publiek niet alleen de neus op de feiten gedrukt. Men kan ook wegdromen bij de mooiste acts, zoals bij Tetro Pavana. Met de rokken, soepele draaibewegingen en spectaculaire act wanen de toeschouwers zich in een echte fantasiewereld. Ook kan het publiek in de gevaarlijkste auto van Nederland stappen. Wanneer men eenmaal plaats heeft genomen in het karretje, zal de TomTom instructies geven. En om alvast in een zomerse sfeer te komen, wordt het publiek meegenomen in het Menorcaanse feest.

VOOR JONG EN OUD Tijdens Festival ZomerBries Ede hoeft niemand zich te vervelen. Voor jong én oud zijn de leukste acts en activiteiten georganiseerd. Wat te denken van een interactief klimtoestel in de vorm van een 'grand piano'. Of het prachtige marionetten-poppentheater van de Italiaanse 'Di Filippo'. Kinderen kunnen hun hartje ophalen bij een traag achteruit rijdende zandtekenmachine. Met een lange arm, gevuld met zand, tekent de machine een prachtig kunstwerk. Kleine emmertjes gekleurd zand staan klaar om over de tekeningen uitgestrooid te worden. Daarnaast kan men de toren van de Oude Kerk beklimmen. Tijdens de rondleiding zullen interessante geschiedenisfeiten worden uitgelicht.