• Margreet Floon/Cultura Ede

Vier de vakantie bij Cultura

EDE Cultura houdt in de zomervakantie verschillende activiteiten voor jong en oud. Van maandag 22 juli tot en met vrijdag 31 augustus zijn er allerlei workshops gepland in Cultura, Bennekom, Lunteren en Stadspoort. Het programma voor de zomervakantie is te vinden op www.cultura-ede.nl/zomervakantie

Op maandag 22 juli start het zomervakantieprogramma van Cultura met de verhalen picknick in de theaterzaal. Trudy Pijnenborg van Cultura: ,,Het is natuurlijk zomer, en waar denk je nou aan bij het woord zomer? Gras, picknickkleedjes, het zonnetje, gezelligheid, eten en natuurlijk... verhalen! Voor lekkere broodjes, picknickkleedjes en het zonnetje wordt gezorgd. Kom genieten van deze verhalen."

BOEKENBINGO Kinderen die van lezen houden, kunnen meedoen aan de Kinderboeken Zomerbingo. Met de bingokaart lezen kinderen op een andere manier een boek, want ze moeten foto's, vlogs of andere bewijzen maken, om te laten zien dat ze het boek daadwerkelijk hebben gelezen. Bij inlevering van een volle bingokaart krijgen zij een ijsbon als cadeautje.

LEGO BOUWEN ,,Voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar heeft Cultura drie Lego bouwmiddagen in Lunteren, Stadspoort en Bennekom. Iedereen kent natuurlijk Lego! Waarschijnlijk hebben je vroeger zelf ook mee gespeeld. Met Lego kun je oneindig bouwen, want je kunt er van alles mee maken. Máár tijdens de Lego bouwmiddag gaan we een stapje verder. Kinderen leren hoe ze Lego kunnen bouwen en programmeren aldus een enthousiaste Pijnenborg.

TECHLAB Het TechLab is iedere woensdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. In het TechLab van Cultura staan 3D printers, een voedselprinter, een sublimatieprinter en een transferpers. Maar er zijn ook robots, micro bits, Virtual Reality en 3D pennen.

Op woensdag 24 juli kunnen kinderen onder begeleiding van Taartaholics een cup cake versieren. Het laatste half uurtje, van 15.30 tot 16.00 uur mogen kinderen iemand uitnodigen om een kopje koffie/thee te komen drinken en een zelfgemaakte cup cake te eten.

Op donderdag 25 juli kunnen kinderen komen timmeren. Op een groot zeil liggen allerlei stukjes hout klaar met hamers en spijkers. Tijdens deze activiteit gaat iedereen een dier in elkaar timmeren en versieren. Kinderen tussen 4 en 6 jaar mogen hun eigen fantasiebeest timmeren. Kinderen van 7 tot 12 jaar timmeren een vreemde vogel.

CREATIEF De Edese Meiden organiseren de hele zomervakantie uitdagende en creatieve workshops: gratis. De workshops vinden op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur plaats in de Cultura Kindergalerie.

Maar er is nog veel meer te doen deze vakantie in Cultura: vliegers maken, Kids Muziektent, Van Schets naar ets a la Rembrandt en we hebben weer een Vakantiemusicalweek.

Nieuw is dat Cultura dit jaar aanwezig is op Fantasieland. Op vier middagen verzorgt Cultura dans, theater en zang workshops.

INFORMATIE Voor actuele informatie over de workshops raadpleeg de website of de Facebookpagina van Cultura.

Reserveren voor de workshops kan via de website, de kosten zijn 5,- euro of gratis.

Meer informatie op www.cultura-ede.nl/zomervakantie