• Veldhuis& Kemper in het Openluchttheater in Ede.

    Mark Boudestein

Veldhuis & Kemper in Openluchttheater Ede

EDE Na een seizoen vol soloprojecten, staan Remco Veldhuis en Richard Kemper weer samen in het theater. Het cabaretduo toert door het hele land met de nieuwe cabaretvoorstelling 'Geloof ons nou maar'. Deze zomer spelen ze in vier openluchttheaters. Op vrijdag 22 juni trappen ze hun openluchtvoorstellingen af in het Openluchttheater Ede.

'Dat de cabaretiers meer dan ooit zichzelf zijn, maakt deze voorstelling tot een van hun beste van de afgelopen vijftien jaar.' (Algemeen Dagblad)

VAN RECLAME NAAR THEATER Cabaretduo Veldhuis & Kemper bestaat uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Hun wortels liggen in de reclamewereld en zodoende zijn ze aanvankelijk enigszins vreemde eenden in het theater. Eind 1999 schrijven Veldhuis & Kemper zich "voor de grap" in voor een cabaretfestival.

Een paar maanden en inmiddels zes optredens later eindigen ze tot hun eigen verbazing op de tweede plaats van Cameretten, direct na Marc-Marie Huijbregts. Vanaf dat moment hebben Veldhuis & Kemper de smaak definitief flink te pakken.

NA DE PAUZE Het duo schuimde de afgelopen jaren de Nederlandse theaters af met acht voorstellingen. Logisch dus dat ze het na 15 jaar tijd vonden voor een verfrissende pauze. Even los van elkaar. Nou ja even, pas een dik jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar voor een nieuw programma. Onderwerpen genoeg zou je zeggen, want de wereld staat in brand.

Maar zoals altijd, als ze elkaar even niet hebben gezien, gingen ze eerst bijpraten. En nog meer bijpraten. Voor ze het wisten was dat bijpraten de basis voor hun negende programma 'Geloof ons nou maar'. Zonder twijfel de meest persoonlijke voorstelling die ze tot nu toe maakten. Confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar. De Volkskrant: ,,Het duo Veldhuis & Kemper is feller, hun verhaal zit knap in elkaar en er komen genoeg lekkere grappen voorbij (let vooral op de feilloze Thomas Acda-imitatie). Plus: het lied Ik ben misschien dan iets te oud voor jou is nog sterker dan hun Ik wou dat ik jou was-hit."

TICKETS Veldhuis & Kemper spelen op vrijdag 22 juni. De voorstelling begint om 20.30 uur en de ticketprijs is 22,50 euro.Tickets voor de voorstelling zijn te bestellen via de website www.openluchttheaterede.nl. Hier is ook de meest actuele informatie te vinden, net als op de Facebookpagina. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa (vanaf één uur voor de voorstelling), mits de voorstelling niet uitverkocht is.