• Meesterpianist Boris Giltburg treedt op vrijdag 4 oktober op in de Edesche Concertzaal.

    Sasha Gusov

Van Pia Douwes tot Boris Gilturg in Concertzaal

EDE De nieuwe seizoensprogrammering van de Edesche Concertzaal is bekend. Komend seizoen kan iedereen weer genieten van de mooiste klassieke concerten, gespeeld door musici uit de nationale en internationale top. Centraal staat de nieuwe artist in residence: pianist Severin von Eckardstein.

Severin von Eckardstein wil niets liever dan bezoekers meenemen naar adembenemende landschappen en misschien wel vergeten herinneringen naar boven halen. Aan de Edesche Concertzaal vertelt hij: ,,Ik hoop het publiek te raken met mijn reis door de muziek. Dat ik, wanneer ik speel, de mensen mijn verhaal vertel."

SEVERIN VON ECKARDSTEIN ,,Tijdens drie concerten neemt Severin von Eckardstein u mee naar zijn muzikale wereld. Samen met cellist Isang Enders opent hij op 21 september het seizoen met celloklassiekers van Beethoven, Schumann en Prokofjev. Met zijn solorecital op 24 januari zorgt Severin voor een feest van herkenning met meesterwerken als Schumanns 'Davindsbündlertänze' en de 'Polonaise-Fantaisie' van Chopin. Severin von Eckardstein besluit zijn artist in residency op 25 april met een mooie primeur. Niet eerder deelden hij, celliste Quirine Viersen en fluitist Aldo Baerten op één podium. Met muziek van Haydn, Weber en Pierné brengt Severin zijn muzikale reis ten einde", vertelt Jan-Willem van Ree van de Edesche Concertzaal.

WERELDPIANISTEN Hij vervolgt : ,,Naast Severin von Eckardstein hoort u een keur aan andere internationaal gerenommeerde pianisten. Boris Giltburg opent de serie Wereldpianisten op 4 oktober met Rachmaninovs wondermooie 'Preludes', op. 32. Adam Laloum verrast op 2 november met twee late pianosonates van Beethoven en Schubert. Ramon Rabinovich gaat op 8 februari op zoek naar Picasso. Anna Vinnitskaya ontroert op 13 maart met de wereldberoemde 'Treurmars' uit Chopins 'Tweede Pianosonate'. Meesterpianist Hannes Minnaar besluit op 18 april de serie Wereldpianisten met een van de meest uitdagende stukken uit de pianoliteratuur: Ravels 'Gaspard de la nuit'."

DER TOD UND DAS MÄDCHEN Het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen behoort tot de intiemste genres van de kamermuziek. Van Ree: ,,Geen wonder, want veel componisten drukken hun meest persoonlijke gevoelens uit in het strijkkwartet. Het Dudok Quartet Amsterdam speelt het dramatische 'Zesde Strijkkwartet' van Mendelssohn, dat hij componeerde ter nagedachtenis aan zijn overleden zus Fanny. Het Alma Quartet laat Beethovens 'Twaalfde Strijkkwartet', op. 127 stralen. Tot slot laat het beroemde Signum Quartett horen hoe Schubert in zijn laatste strijkkwartet 'Der Tod und das Mädchen' met zijn eigen dood worstelde."

PIA DOUWES EN MEER Heb je zin in een ontspannen avond uit in een gezellige ambiance? ,,Kom dan genieten van Pia Douwes, meesterimprovisator Bert van den Brink en jazztrompettist Eric Vloeimans. In de intieme Edesche Concertzaal beleef je optredens van deze Nederlandse topartiesten bijna als een privéconcert. Een hapje en een drankje in de pauze en na afloop maken je avond compleet."

Meer informatie over het bestellen van kaarten en MijnSerie is te vinden op tickets.edescheconcertzaal.nl. Het bestellen van kaarten kan ook bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree.
De concerten in de Edesche Concertzaal beginnen om 20.00 uur en duren tot omstreeks 22.00 uur.