• Vlnr: Jeroen van Heukelom, Annemarieke Burgsteijn, Gertjan van Doorn, Cilia Boekenoogen, Ester van Leuveren en Sjaak Leeuwis.

    Freek Wolff

Tim Akkerman treedt op bij De Koepel

LUNTEREN Ooit maakte hij furore met de bekende band Di-rect. Nu staat Tim Akkerman op eigen benen. De zanger geeft 15 juni een concert in het Luntersche Buurtbosch, op een prachtige buitenlocatie. De vernieuwde Koepelcommissie vertelt.

Tim Akkerman kon geboekt worden via de contacten van Cilia Boekenoogen (46), omdat zij jarenlang werkte bij theater De Lampegiet in Veenendaal. ,,Een mooie naam om te vragen. Onlangs deed hij nog mee aan de tv-serie 'Beste zangers van Nederland'."

NIEUW ALBUM De artiest bracht juist zijn nieuwe album 'Lions don't cry' uit. ,,Hij maakt poprock, een beetje in de lijn van Bruce Springsteen, de artiest van wie hij ook veel liedjes covert", legt programmeur Sjaak Leeuwis (56) uit.

UNPLUGGED De zanger treedt vanaf 20.00 uur unplugged op met zijn band The Ivy League. ,,We hebben afgesproken dat het volume aangepast wordt aan de locatie in het bos, waar immers veel dieren leven. Minder power dus. Daarom is het unplugged", licht Ester van Leuveren (45) toe. Er kunnen maximaal 400 toeschouwers een plek krijgen.

FRIS BLOED Zij draait samen met Jeroen van Heukelom (48) al wat jaartjes mee in de commissie, terwijl enkele leden afscheid namen: voorzitter Evertjan Moraal, Ali Hendriksen en Henk Budding (die wel actief blijft in de technische commissie). Nieuwe leden zorgen voor fris bloed. Zo traden naast Cilia en Sjaak ook Annemarieke Burgsteijn en Gertjan van Doorn toe om de handen uit de mouwen te steken.

HEEL ANDERS ,,Ze hadden een penningmeester nodig en naast mijn werk in de gezondheidszorg is dit iets heel anders, maar erg leuk", motiveert Annemarieke haar deelname. ,,Nieuwe ideeën schuwen we niet, zoals de aanvraag van subsidie via EdeDoet. Die testcase is inmiddels goedgekeurd", vertelt Jeroen nog.

EXPOSITIES De Koepel is altijd geopend van het voorjaar tot aan de herfstvakantie. Op de bovenste verdieping is een permanente tentoonstelling te bekijken over Lunteren, fungerend als dependance van Museum Lunteren. Op de eerste twee verdiepingen zijn altijd tijdelijke exposities te zien.

SUPERLEUK Met Pasen vond er op de eerste omloop een concert plaats, terwijl er in september jazzmuziek zal klinken, wat een traditie is geworden. Onlangs was er een kindervoorstelling, in samenwerking met Cultura. Hiernaast organiseert de Koepelcommissie jaarlijks een groot zomerconcert, pal voor de deur van de toren, tegen het groene decor. Vorig jaar trad hier Ellen ten Damme op en het jaar daarvoor de bekende gitarist Harry Sacksioni. ,,Dat was echt superleuk." Bovendien wordt buiten op deze locatie een Kerstconcert gegeven in de maand december.

FEEËRIEK Beheerder Gertjan van Doorn zegt dat hij hoort dat bezoekers van De Koepel en de optredende artiesten zich telkens weer verbazen over de mooie plek in het bos. ,,Het doet feeëriek aan. Wij vinden het heel leuk om dit te organiseren, zodat ook de geschiedenis van de Koepel levend blijft. Met concerten kun je de historie verbinden met de huidige tijd."

Voor meer info en kaarten (20 euro): www.buurtbosch.nl.