• Close-Act komt speciaal voor dit festival naar Ede met 'Invasion'.

    Arti van Mastrigt

Theaterspektakel Close-Act tijdens ZomerBries Ede

EDE De derde editie van Festival ZomerBries Ede, straattheater op en rondom het Oude Kerkplein in Ede, vindt zaterdag 30 juni plaats. Speciaal voor dit festival komt Close-Act naar Ede met 'Invasion', een spannende straattheatervoorstelling van een mythische wereld met kolossale figuren, bewegend door de mensenmassa.

Close-Act is een zeer bekend straattheatergezelschap dat verschillende podiumkunstdisciplines als dans, muziek, circus en theater combineert in beeldende voorstellingen. Tijdens 'Invasion' zien de bezoekers slagwerkers en vaandelzwaaiers op stelten dwars door de mensenmassa.

SPEKTAKEL ,,Ze beginnen in de winkelstraten van Ede. Aangekomen op het Oude Kerkplein breekt het spektakel los. Een mythische wereld komt tot leven: er klinken onmenselijke geluiden, er verschijnt een geheimzinnig figuur, gevolgd door prehistorische vogels. De omgeving wordt volledig ingenomen, mensen raken in verwarring. Vluchten of volgen? De chaos wordt doorbroken door magisch gezang dat de beesten lokt en tot rust brengt", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura. ,,'Invasion' is een spannende straattheatervoorstelling waarin de menigte als een golvende massa beweegt. Het publiek is gefascineerd door de immense figuren en beleeft een unieke ervaring."

MEEDOEN De organisatie van Festival ZomerBries Ede is op zoek naar enthousiaste inwoners van Ede van 15 tot 45 jaar die actief willen deelnemen aan dit theaterspektakel. ,,Wil jij meewerken aan een spektakel waarin je een essentieel onderdeel bent van het geheel? Ervaring opdoen in een internationale show? Locatietheater op het Oude Kerkplein in je eigen dorp meemaken? Ben je geïnteresseerd in of heb je affiniteit met acteren, dans en/of poppenspel én ben je bereid om één dag heel intensief te werken? Meld je dan aan als enthousiaste en sportieve vrijwilliger om mee te werken aan deze act."

WORKSHOP De organisatie verwacht van de vrijwilligers dat ze op zaterdag 30 juni van 10.00 tot 17.00 uur beschikbaar zijn. ,,In de ochtend neem je deel aan een workshop. Tijdens de workshop leer je van de ervaren spelers van spektakelgroep Close-Act. Je maakt deel uit van de groep en je repeteert samen. Voor een gezamenlijke maaltijd (lunch en diner) wordt gezorgd. Wij beloven je een onvergetelijke en unieke ervaring."

OPGEVEN Opgeven kan door contactgegevens te mailen naar lwildekamp@cultura-ede.nl onder vermelding van Festival ZomerBries Ede voorzien van: naam, telefoonnummer en geboortedatum. Reageren kan tot en met zaterdag 16 juni. Er is plek voor twaalf vrijwilligers.

ZomerBries Ede wordt georganiseerd door Cultura in opdracht van de gemeente Ede. Het openluchtfestival is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.zomerbriesede.nl.