• Frans tangokwartet in Cultura.

    IKK

Tangokwartet op de planken bij Cultura

EDE De vloer in de theaterzaal van Cultura wordt woensdag 25 april vrij gemaakt voor Cuarteto Lunares, een nieuw en excellent tangokwartet uit Frankrijk.

Cuarteto Lunares' bandoneoniste Carmela Delgado wordt op dit moment internationaal gezien als het grootste talent op dit voor de tango iconische instrument. Zij studeerde bij meesterbandoneonist Victor Villena, die we in Nederland kennen van zijn indrukwekkende concerten met zijn Quinteto El Después.

Cuarteto Lunares laat het publiek via deze verrassende orchestraties kennismaken met de belangrijkste hedendaagse Argentijnse componisten als Camilo Ferrero, Ramiro Boero en Bastien David. Na vele concerten in Frankrijk en een tournee van Cuarteto Lunares in Buenos Aires, afgelopen oktober, is nu ons land aan de beurt om kennis te maken met deze vier geweldige, jonge musici. De toekomst van de tango is bij Cuarteto Lunares in goede handen.

UNIEK GELUID Topvioliste Aurélie Gallois is als artistiek leider verantwoordelijk voor alle arrangementen en daarmee voor de unieke sound van dit ambitieuze kwartet. Tijdens de concerten wordt met name de muziek gespeeld van de in Nederland opgenomen CD: A horas troncas. Cuarteto Lunares is niet minder dan een absolute must voor iedereen die van tango houdt.

HEDENDAAGSE CREATIE Cuarteto Lunares combineert de klassieke scholing met hedendaagse creatie. Het is een mix van kamermuziek en populaire muziek die zijn verschil markeert door een bijzonder innovatieve training.

De passie voor muziek verenigde in 2010 de vier leden van het kwartet en ontwikkelde zich verder in de hogere klassen Franse, Angelsaksische en Argentijnse muziekstijlen. Ze hebben een gemeenschappelijke passie, het dansritme van de Argentijnse tango. Een genre dat in volle expansie is in Europa.

KWARTET De vier muzikanten creëren met hun afzonderlijke instrumenten; viool, cello, bas en bandoneon bijzondere en nog niet eerder uitgevoerde creaties. Het is de authenticiteit van de muzikanten die Cuarteto Lunares onderscheidt en de richting die ze in hun muzikale benadering kiezen.

COMPONISTEN Als onderdeel van hun tournee in Buenos Aires, twee jaar geleden, bezocht het kwartet de componisten die ze interpreteren. Tijdens hun tournee in Nederland staan ze woensdag 25 april om 20.15 uur in Theater Cultura. Kaarten voor het concert zijn 19,00 euro inclusief pauzedrankje, kopje koffie/thee verkrijgbaar bij de receptie van Theater Cultura. Bel voor meer informatie en kaarten met telefoonnummer 0318-672800 of kijk op de website www.cultura-ede.nl.