• Vrijdag 20 januari bespeelt Severin von Eckardstein de Bösendorfer Imperial van de Edesche Concertzaal.

    Irène Zandel

Spectaculair programma in Concertzaal

EDE De Edesche Concertzaal zet 2017 hoog in: Lavinia Meijer, Carel Kraayenhof, wereldpianist Severin von Eckardstein en het befaamde Matangi Quartet; allemaal komen ze langs in januari. Zo biedt het begin van het nieuwe jaar voor elk wat wils, variërend van strijkkwartet tot pianorecital en van zinderende tango tot een intiem liedrecital.

NIEUWJAARSCONCERT Het nieuwe jaar begint met schitterende liederen. Tenor Peter Gijsbertsen en pianiste Yvonne Gesler brengen op vrijdag 13 januari een nieuwjaarsconcert met de mooiste Franse en Engelse liederen van componisten als Benjamin Britten en Francis Poulenc. Deze liederen staan garant voor muzikale emotie in het kwadraat. In het kunstlied word je bedwelmd door de unieke combinatie van poëzie en muziek, twee van de krachtigste uitdrukkingsvormen. De sfeer is intiem, het publiek zit dichtbij en de muziek voelt persoonlijk.

 

PIANIST SEVERIN VON ECKARDSTEIN ,,Severin von Eckardstein is groots", schrijft Trouw. Als geen ander weet deze gelauwerde winnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd muzieknoten om te smelten tot klinkend goud.

Beluister deze meesterpianist op 20 januari in de Edesche Concertzaal aan de Bösendorfer Imperial met muziek van Schumann, Ravel en Brahms.

Voor NRC Handelsblad is het helemaal duidelijk: ,,Von Eckardstein legt zijn ziel en zaligheid in iedere noot en bereikt daarmee sublieme momenten."

Het publiek kan op 27 januari een weergaloze tangonight beleven met Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer. In de Edesche Concertzaal verrassen ze opnieuw dankzij de bijzondere combinatie van bandoneon en harp. Wegens grote belangstelling geven Lavinia en Carel op 24 februari een extra concert. Een pittige combinatie vol passie en vuur: ,,Woest en verstild", schrijft het tijdschrift Muziekwereld.

MATANGI QUARTET De Edesche Concertzaal besluit januari met het wereldberoemde Matangi Quartet. Dit topkwartet uit de Nederlandse eredivisie van de kamermuziek is op alle belangrijke kamermuziekpodia te beluisteren en won belangrijke prijzen.

Met hun spraakmakende programma's zijn de vier leden voortdurend op zoek naar nieuwe manieren van muziek maken.

In de Edesche Concertzaal brengen ze ervaring en enthousiasme samen in drie parels van Haydn, Beethoven en Mendelssohn. Heerlijke, rustgevende muziek om veel inspiratie op te doen voor het nieuwe jaar. Natuurlijk kan men deze concerten apart reserveren, maar bestel je drie of meer concerten dan profiteer je van aantrekkelijke korting.

Bestel kaarten via http://tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Lunteren: The Readshop. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis toegang.