• Sneeuwstorm met het Hexagon Ensemble

    niet bekend

Sneeuwstorm: winters verhaal met Hexagon Ensemble

EDE Het Hexagon Ensemble brengt vrijdag 12 januari een mooi nieuwjaarsprogramma 'De Sneeuwstorm' samen met een delegatie acteurs en dansers uit Rusland. Een winters verhaal van Poesjkin vol romantiek, passie en actie, waarin het Hexagon Ensemble opnieuw muziektheater maakt met acteurs en dansers van het Russisch Staats Theater van Bashkortostan.

DE SNEEUWSTROM De 17-jarige Marya en officier Vladimir worden hevig verliefd op elkaar. Haar ouders gaan echter niet akkoord met een huwelijk. Maar de geliefden besluiten in een nabij gelegen dorp toch in het geheim te trouwen. Echter, in de nacht waarin het huwelijk ingezegend wordt, scheidt een enorme sneeuwstorm hen op weg naar de kerk. Pas jaren later blijkt wat er precies is voorgevallen. Een winters verhaal van Poesjkin vol romantiek, passie en actie. Opnieuw werkt het Hexagon Ensemble samen met de acteurs en dansers van het Staatstheater van Bashkortostan, ditmaal niet alleen met voorstellingen in Ufa maar ook in Nederland.In november was speelde het Het Hexagon Ensemble,samen met pianiste Daria van den Bercken vormen en de Russische dansers en actuers, samen op tijdens het festival in Ufa. Zij traden op in zes verschillende producties. Daarnaast waren er vele exposities, inleidingen, masterclasses op diverse locaties in Ufa. Voor deleden van het orkest een bijzondere ervaring.

In janauri wordt ook de bevrijding van Nederland door de Russen in 1813 herdacht. Er worden twee monumenten onthuld in Veessen en Wijhe, op de plaatsen waar destijds regimenten uit Bashkortostan en Rusland bivakkeerden en de IJssel overstaken op weg naar Amsterdam. Tevens is er een uitgebreid programma met ontmoetingen tussen vertegenwoordigers van instellingen uit Bashkortostan en Nederland op het gebied van educatie, zorg, landbouw en bedrijfsleven.

HET HEXAGON ENSEMBLE 'Grenzeloos, Overrompelend, Indringend, Hartstochtelijk, Virtuoos', Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het ensemble. Uitspraken van het publiek en de media over het Hexagon Ensemble, waar ze met recht  trots op zijn. Klaarblijkelijk slagen ze erin met passie en oog voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, luisteraars 'recht in het hart' te raken. Precies daar waar je muziek beleeft. Vorig seizoen bestond het Hexagon Ensemble vijfentwintig jaar. Ze hebben inmiddels negen goed ontvangen cd's uitgebracht met daarop een dwarsdoorsnee van prachtige kamermuziek voor blazers en piano. Het ensemble maakte concertreizen naar de Verenigde Staten, Rusland, Bashkortostan, Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Slovenië en Engeland.Het Ensemble bestaat uit: Wout van den Berg (fluit), Bram Kreeftmeijer (hobo), Arno van Houtert (klarinet), Christiaan Boers (hoorn), Marieke Stordiau (fagot), Frank Peters (piano).

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, tel. 0318-672800 of via de website www.cultura-ede.nl.