• Ricky Koole &Ocobar

    Rob Beuker

Ricky Koole en Ocobar naar Cultura

EDE Ricky Koole brengt met Ocobar het echte country-gevoel naar Theater Cultura op vrijdag 27 oktober.

,,Er gaat niets boven muziek maken met bevriende muzikanten, buiten op een houten veranda in het warme Tennessee. De warmte en de grote overgave van de soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky Koole houdt van allebei. Three chords and the truth, is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt. Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar gaat Ricky op zoek naar die waarheid. Niet in Tennessee maar gewoon hier. Ze zingt klassiekers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda. Een betere band dan Ocobar vind je niet voor deze avond", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura

Tennessee is de staat waar Elvis King was, waar de blues groot werd op Beale Street in Memphis, en The Grand Ole Opry met mensen als Patsy Cline en Hank Williams van Nashville 'Music city' maakte.  Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson, The Staple singers en Aretha Franklin.

RICKY KOOLE Ricky Koole maakte meerdere solo-voorstellingen en bracht vijf studio-albums uit. Ze maakte voorstellingen als 'New Orleans' en 'Laagland' met haar man Leo Blokhuis. Ze speelde in 'The Broken Circle Breakdown', in de film 'Sonny Boy' en had de rol van Rachel Hazes in 'Hij gelooft in mij'. Afgelopen jaar was Koole te zien als directrice van het ziekenhuis in de RTL 4 serie 'CMC'. Bij  Radio NH presenteert ze elke zondagmorgen haar eigen radioprogramma.

Ricky Koole & Ocobar waren eerder te gast in Theater Cultura met de voorstelling Buitenstaander; een avond vol inspirerende muziek.

OCOBAR De Rotterdamse Band Ocobar is de band van Cok van Vuuren (gitaren) en de broers Rob Wijtman (drums en percussie) en Bart Wijtman (bas en piano). De formatie was eerder de huisband van het sportprogramma Holland Sport.

De band reisde samen met Wilfried de Jong langs de theaters met de voorstellingen Man & Fiets en Non Stop New York. Daarnaast was Ocobar in een aantal voorstellingen van Freek de Jonge te zien, waaronder Van A naar Z en met Ricky Koole en Leo Blokhuis in Buitenstaanders en New Orleans.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij de receptie van Theater Cultura, telefoonnummer 0381-672800 of www.cultura-ede.nl.