• Cultura

Rauw acteursduel over liefde, lust en venijn

EDE Theatergroep Suburbia speelt woensdag 6 december 'Eenzamebegeerte' in Theater Cultura. De voorstelling begint om 20.15 uur.

De voorstelling is zaterdag 25 november in première gegaan en is gebaseerd op een tweeluik van Steven Berkoff en wordt geregisseerd door Olivier Diepenhorst. De nieuwe Nederlandse vertaling is van de dichter Ingmar Heytze.

'Eenzame begeerte' is een rauw acteursduel over liefde, lust en venijn en wordt gespeeld door Lot van Lunteren en Stefan Rokebrand. De broeierige eerste ontmoeting op het strand van een jonge man en vrouw, Thomas en Marie. Twee hunkerende lichamen, wanhopig op zoek naar iemand om wat warmte van te stelen. Twintig jaar later en duizenden verwijten verder leven ze een giftig huwelijk. Thomas: ,,Gek ben jij om het aan te leggen met iemand zoals ik."

ACTUEEL THEMA  Volgens regisseur Olivier Diepenhorst is het thema actueel. ,,We leven in een cultuur waarin mensen vasthouden aan een beeld van zichzelf, waarin ze proberen uit te stralen dat ze gelukkig, avontuurlijk en sexy zijn. Dat beeld is een soort uithangbord geworden, maar bij veel mensen schuilt daaronder een grote leemte. Ze zijn het contact verloren met wie ze echt zijn en worstelen met het idee dat je alleen gelukkig kan zijn als  je een relatie hebt."

De acteurs Lotje van Lunteren en Stefan Rokebrand zijn enorm aan elkaar gewaagd en dat is ook nodig voor dit stuk. ,,Het gaat zinderen tussen de twee acteurs op het toneel. Het publiek wordt daar vast door aangestoken. Het idee is dat ze gaan nadenken over het thema.", vertelt een woordvoerder.

Lot van Lunteren (Marie) is bekend van tv-series als Bernard, Schavuit van Oranje en De ontmaskering van de vastgoedfraude en speelde in het theater onder meer Sarah in Haar naam was Sarah, in FIFA Blatter en bij Suburbia in Ploegen en Winterbloemen. Stefan Rokebrand (Thomas) speelde een jaar lang de hoofdrol in Soldaat van Oranje en won een Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol (Herman Brood) in Chez Brood. In de bioscoop was hij te zien in Richting West en Gooische Vrouwen 2 en op televisie in onder andere Celblok H, Ramses en Van God los. Bij Suburbia speelde Stefan Rokebrand met Lot van Lunteren in Ploegen.

Kaarten zijn à 20,50 euro verkrijgbaar bij de receptie/Stadswinkel van Theater Cultura, telefoonnummer 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.