• Rosanne Phillippens &friends

    Cultura

Philippens en Friends in Cultura

EDE Rosanne Philppens staat zondag 18 februari samen met een aantal muzikale vrienden in Theater Cultura met een nieuw programma: Dedications - van Purcell tot Piazzolla.

Violiste Philippens - internationaal soliste en winnares van onder andere Oskar Back vioolconcours - geeft samen met sopraan Karin Strobos, celliste Ella van Poucke, gitarist Johannes Möller en pianist Francois Lambret een bijzonder concert.

UITGESPROKEN MUSICUS Rosanne Philippens is een uitgesproken musicus van de jongere generatie. Zij wil de muziek zo dicht mogelijk bij de luisteraar brengen. Muziek is immers niet alleen een expressie van de muzikale persoonlijkheid, maar kan ook een onuitgesproken liefdesverklaring zijn, een gedicht of een gedachte in klanken. Haar doel is glashelder: mensen verbinden in de concertzaal of waar ze ook maar naar live symfonische muziek luisteren. De 'woordeloze kracht van expressie die mensen samenbrengt' maakt muziek voor Rosanne Philippens essentieel. De in 2009 summa cum laude afgestudeerde violiste speelt op een Stradivarius die ze in bruikleen kreeg van Janine Jansen. Het levert haar kwalificaties in de pers op als 'wonderwereld aan kleur' en 'een bezielde en altijd muzikale viooltoon'.

KEUZE VAN MUZIEK ,,Dit programma draait om de keuze van u, de bezoeker. U mag voor het optreden een stuk kiezen uit een lijst muzikale werken, zie ook www.cultura-ede.nl/theater. Een compositie die past bij een ode die u aan een dierbare wil brengen. Uw ode en de compositie worden vervolgens tijdens het optreden verteld en uitgevoerd door Rosanne en haar muzikale vrienden. Wilt u ook graag een ode uitbrengen met door u gekozen muziek? Kijk dan snel bij de keuzelijst die Rosanne Philippens opstelde voor dit concert: 24 composities van Bach tot Bartók en van Kodaly. Stuur uiterlijk voor 14 februari een e-mail naar theater@cultura-ede.nl met daarin vermeld: in 150 woorden jouw ode aan je geliefde, familielid, vriend(in) en jouw bijpassende keuze uit een van de 24 composities. De composities zijn te beluisteren http://www.24classics.com/luister/dedications", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

SERIE PROEFKAMERMUZIEK Het concert van Rosanne Philippens & Friends is een concert in de serie Proefkamermuziek. Ensembles en musici van topniveau zijn geprogrammeerd in deze serie klassieke muziek van Cultura. Pijnenborg: ,,Hun bevlogenheid en het rijke palet van muziekstijlen en theatrale hoogstandjes maken de serie Proefkamermuziek een lust voor oog en oor. Vorig jaar speelde Rosanne samen met Het Gelders Orkest in de serie een concert met barokmuziek." Voorafgaand aan het concert is er een inleiding om 14.15 uur. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via de receptie van Cultura, telefoonnummer 0318-672800.