• Marlot van den Berg

Open dag bij Novae Popschool

EDE Novae Popschool houdt zaterdag 25 juni van 10.30 tot 16.30 uur het Open Dag Festival: 'Pop In Uitvoering' in gebouw De Kei, aan de Peppelensteeg. Naast veel optredens kunnen bezoekers ook zelf aan de slag. Er worden gratis proeflessen gegeven op drums, elektrisch en akoestisch gitaar, basgitaar, keyboard, piano en zang.

 

Zangleerling Tamara Bernard kijkt elk jaar weer uit naar dit festival: ,,Ik vind 'Pop In Uitvoering' leuk, omdat er de hele dag samen muziek wordt gemaakt. En ook omdat je als bezoeker op deze dag zelf muziekles kunt ervaren en naar heel veel talentvolle leerlingen kunt kijken en luisteren."

DIVERSE WORKSHOPS In het kader van het jubileum is er een ruime keus aan gratis workshops. Zo geeft Nederlands beste percussioniste Femke Krone drie cajonworkshops, singer-songwriter Roos Blufpand een workshop songwriting, vocalcoach Jessica Koomen een workshop zangtechniek en de Arnhemse rapper Niffo Niffo een workshop rap.

,,Het is de ultieme gelegenheid kennis te maken met de popschool en de docenten. We zijn geen saaie, stoffige muziekschool of los docentencollectief, maar een moderne popschool die al tien jaar goede, hippe lessen aanbiedt van inspirerende muzikanten. Waar veel muziekscholen in Nederland omvallen blijven wij groeien. Blijkbaar doen we iets goed. Om ons jubileum te vieren, geven wij iedere nieuwe leerling die zich op 25 juni inschrijft een instrument cadeau", vertelt een enthousiaste Collin Leijenaar, directeur van de popschool.

VEILIGE PLEK Tamara Bernard vult aan: ,,De popschool is een mooie, fijne en veilige plek om je te ontwikkelen als muzikant en het is er altijd heel gezellig." Muziekbeleving staat bij de popschool hoog in het vaandel. Dat wordt benadrukt tijdens de lessen, maar ook tijdens alle live-events die de popschool houdt.

,,Een instrument leren spelen hoort hand in hand te gaan met samen (live) spelen en daar is ons muziekfestival een mooi voorbeeld van. Kom naar de open dag en beleef Novae Popschool op z'n best."

Info: popinuitvoering.nl