Open dag bij Atelier Anita

EDE Anita van Gessel houdt op 26 maart van 12.00 tot 17.00 uur een open dag in haar atelier aan het Zuidplein 6 (Bennekomseweg). Bezoekers kunnen deze dag genieten van de schilderkunst van Anita van Gessel en kennismaken met de artiest en haar kunstwerken van olieverf op doek of houten panelen.

Bij haar schilderijen zijn beweging en bewegen specifieke kenmerken en beschrijven haar manier van werken. Zij is heel breed in het maken van kunst, waarmee zij aangeeft dat alles geschilderd kan worden, terwijl haar passie uitgaat naar het schilderen van mensen, dieren en bloemen.Van Gessel kan en wil ook niet stilstaan in de ontwikkeling van haar kunstzinnige en creatieve ideeën. Naast gepassioneerd zelf schilderen geeft deze kunstenares in Ede ook schilderscursussen en workshops in het gebruik van olieverf en verschillende materialen.

De workshops zijn geschikt voor zowel kinderen (creatief kinderfeestje) en volwassenen. Tijdens de open dag is tevens een gedeelte van het werk van cursisten te zien, waaruit blijkt dat ook de cursisten een hoog niveau nastreven. Tijdens haar lessen worden tal van items behandeld, zoals het gebruik en mengen van kleuren en de betekenis hiervan. De compositie, verschillende soorten verf, het gebruik van penselen en/of spatels, het schilderen van portretten, de achtergronden van een schilderij en nogttalrijke trucs en tips om tot een verbluffend resultaat te komen. De onderwerpen zijn vrij, door de cursist zelf te kiezen. Voor veel mensen is het een droom om eens een mooi schilderij te maken.

Meer informatie: www.atelieranita.nl of op de facebookpagina van Atelier Anita.