• Op 10 en 11 januari brengt Pia Douwes samen met pianist Bernd van den Bos haar mooiste liedjes in de Edesche Concertzaal.

    Simone Leonhartsberger

Musicalster Pia Douwes naar Edesche Concertzaal

EDE De concerten met Pia Douwes, Eric Vloeimans en Bert van den Brink in de Edesche Concertzaal staan garant voor een ontspannen avondje uit. In de Edesche Concertzaal beleeft het publiek de optredens bijna als een privéconcert.

PIA DOUWES Pia Douwes kan gerust een van de 'grandes dames' van de musical genoemd worden. Ze voelt zich net zo thuis op Broadway als op het Londense West End. Al meer dan tien jaar vormt ze een duo met pianist Bernd van den Bos. Wat ze gemeen hebben, is dat ze elkaar op het podium feilloos aanvoelen. Douwes: ,,Als je zingt of acteert, moet je bij je eigen emoties kunnen komen. Niets mag dat in de weg staan. Wat ik bijzonder vind aan Bernd is dat hij je honderd procent aanvoelt. Hij beweegt met zijn spel volledig met me mee."

Pia Douwes en Bernd van den Bos bezorgen het publiek op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2020 in de Edesche Concertzaal een ontroerende avond met een lach en een traan. Natuurlijk komen Pia Douwes' grootste hits voorbij, maar ook vertelt de zangeres over belangrijke momenten in haar leven. ,,Het wordt een persoonlijke avond", zegt ze er zelf over.

ERIC VLOEIMANS Bij improvisatie ontstaat de muziek ter plekke. Zonder bladmuziek voor hun neus nemen trompettist Eric Vloeimans en organist Hayo Boerema het publiek op vrijdag 27 maart 2020 mee in het moment.

Het is een avontuur waarvan de afloop onbeslist is. Hoe dat in zijn werk gaat? Boerema verklapt: ,,Waar we op azen zijn die momenten, waarop we geïnspireerd raken. Dat geeft een sfeer waarin alles wat gebeurt spannend is."

KERSTCONCERT BERT VAN DEN BRINK Multitoetsenist Bert van den Brink brengt het publiek op zaterdag 21 december met zijn avontuurlijke improvisaties helemaal in kerststemming. Aan de Bösendorfer Imperial, de accordeon, het harmonium en het orgel zorgt hij met kerstliederen en -hits voor een muzikaal feest. Het publiek kan ook nummers aanvragen.

LAVINIA MEIJER ,,Een harp kan klinken als een heel orkest, maar ook licht en verfijnd", vertelt Lavinia Meijer over haar lievelingsinstrument. In de Edesche Concertzaal legt Meijer op 16 en 29 november haar klassieke wortels bloot. ,,Mijn basis ligt in de klassieke muziek, maar tegelijk wil ik laten zien wat er allemaal nog meer mogelijk is." In een intieme setting speelt Lavinia schilderachtige sfeerstukken zoals Debussy's 'Claire de lune' of de 'Gnossiennes' van Satie. Ook laat de harpiste muziek van Ludovico Einaudi horen, afkomstig van haar succesvolle album Passaggio. Lavinia ten voeten uit!

EIGEN SERIE SAMEN Meer dan twee concerten bestellen? Dat kan door een eigen serie samen te stellen. Kies uit het complete aanbod zelf de mooiste concerten uit en bestel ze tegelijk met korting. Of maak er een cadeautje van. Het kan met MijnSerie.

KAARTEN Bestel de serie Lichte Muziek, MijnSerie of losse kaarten via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. Studenten betalen 10 euro.