• Beleef op donderdag 6 februari meestervioliste Liza Ferschtman en pianist Enrico Pace in de Edesche Concertzaal.

    Marco Borggreve

Liza Ferschtman in de Edesche Concertzaal

EDE Alsof de musici bij je thuis spelen, zo dichtbij komt kamermuziek in de Edesche Concertzaal. Of het nu gaat om beroemde Nederlandse solisten als Liza Ferschtman en Maria Milstein of de Wiener Kammersymphonie, in de sfeervolle ambiance en de prachtige akoestiek ontgaat je geen noot. Aan het woord is Jan-Willem van Ree van de Edesche Concertzaal.

Severin von Eckardstein, de nieuwe artist in residence van de Edesche Concertzaal, en cellist Isang Enders openen het seizoen op zaterdag 21 september met hartstochtelijke cellosonates van Beethoven, Mendelssohn en Prokofjev. Tijdens het slotconcert op 25 april zorgt Severin von Eckardstein voor een echte primeur. Als speciale gasten neemt hij stercelliste Quirine Viersen en de Belgische fluitist Aldo Baerten mee. In de Edesche Concertzaal zijn ze met muziek van Haydn, Weber en Pierné voor het eerst samen op één podium te beluisteren.

SCHILDERIJENTENTOONSTELLING Nog meer verrassende combinaties van instrumenten zijn te beluisteren op zaterdag 28 september met het Hexagon Ensemble. Dit ensemble dat bestaat uit piano, fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn brengt dan een spannende versie van Moessorgski's meesterwerk 'Schilderijententoonstelling'. ,,Net zo bijzonder is Pianokwartet Corneille. Dit ensemble, dat bestaat uit celliste Ella van Poucke, altviolist Georgy Kovalev, violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos, neemt je meer naar de romantische gevoelswereld van Schumann en Fauré."

,,Met Mozarts wereldberoemde ouverture 'Die Zauberflöte' en een gedeelte uit Mahlers 'Vierde Symfonie' hoor je de mooiste muziek die Wenen heeft voortgebracht. Pianist Paolo Giacometti kruipt in de huid van Mozart en speelt aan de Bösendorfer Imperial zijn onbezorgde 'Dertiende Pianoconcert'. Na de pauze duikt de Wiener Kammersymphonie met Korngolds 'Märchenbilder' in de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm."

AMATIS PIANO TRIO Pianist en Liszt Concours-winnaar Mengjie Han, violiste Lea Hausmann en cellist Samuel Shepherd vormen het Amatis Piano Trio. Samen hebben ze een internationaal uitstekende reputatie met hun vlammende en indrukwekkende uitvoeringen. Van Ree: ,,In de Edesche Concertzaal zit dat meer dan goed in Beethovens vrolijke 'Gassenhauertrio' en twee aangrijpende pianotrio's van Sjostakovitsj en Mendelssohn."

Hij vervolgt: ,,Ferschtman slot speelt met muziek van Ravel en Enescu enkele vioolklassiekers van de twintigste eeuw."

Kaarten bestellen voor de serie Kamermuziek, MijnSerie kan via via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff.