• Robbert Muuse,Tineke Roseboom en Steven Faber

    cultura collage

'L'amour à trois' in Theater Cultura

EDE Tineke Roseboom en Robbert Muuse staan donderdag 26 april samen met Steven Faber in Theater Cultura met 'L'amour à trois'. ,,Liefde is niet in woorden te vatten, brieven schieten tekort, de telefoon blijkt een rivaal. Hoe bereik je je beminde anders dan met muziek. In een ménage à trois met pianist Steven Faber, storten sopraan Tineke Roseboom en bariton Robbert Muuse hun harten uit in prachtige romantische liederen en duetten", schrijft Cultura in een persbericht

Het kamermuziekconcert omvat Duits-, Frans- en Engelstalig repertoire en begint met werken van Robert Schumann, Peter Cornelius, Mendelssohn, Liszt, Fauré, en Massenet. Daarna maakt het een overstap naar de 20e-eeuw met 'Songs of the Clown' van de Hollywoodcomponist Erich Wolfgang Korngold en 'Cabaret Songs' van Benjamin Britten. Na de pauze wordt er een ware komische kameropera opgevoerd: ´The Telephone´ van Giancarlo Menotti.

UIT EDE Beide zangers komen uit Ede, maar zingen uiteraard ook over de landsgrenzen. De jonge sopraan Tineke Roseboom studeerde af in Arnhem en werd verder in Londen gecoacht. Naast een studiebeurs ontving zij verschillende prijzen, waaronder de Edese Cultuurprijs.

Zij concerteerde op het Amsterdamse Grachtenfestival, werkte samen met verschillende componisten. Haar stem is internationaal in bioscopen te horen, in de film 'The Jade Pendant'. Ze maakte de cd 'El Rosicler' met werken van Händel en Spaanse tijdgenoten.

Robbert Muuse wordt geprezen om zijn podiumprésence, muzikale expressie, en zijn uitzonderlijke stem. Hij is een bekende Nederlandse concert- en liedzanger, maar zong ook ruim veertig operarollen in binnen- en buitenland. Hij won diverse prijzen waaronder de MeesPierson Award in het Concertgebouw Amsterdam, werkt internationaal met vermaarde dirigenten en ensembles, en maakte met pianiste Micha van Weers meerdere cd's.

De zangers worden begeleid door pianist Steven Faber. Naast zijn werk als docent en onderzoeksbegeleider voor ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Zwolle) treedt hij regelmatig op met in liedrecitals, met kamermuziekconcerten en theaterproducties.

EEN ODE AAN 'Een Ode Aan' is een samenwerkingsproject van Cultura en rondom het concert. Leerlingen van Muziekplein Ede, cursisten van de afdeling Beeldende Kunsten van Cultura, Bibliotheek Cultura en leerlingen uit groep 6-7 en 8 van basisschool De Vuursteen hebben zich door deze voorstelling laten inspireren. Het resultaat is het project 'Een Ode Aan'. Voorafgaand aan het concert om 19.30 uur spelen leerlingen van Muziekplein Ede in een groot projectorkest het arrangement van componiste Sylvia Maessen met odes aan diverse componisten. Fragmenten van hun beroemde werken worden uitgevoerd in een doorgecomponeerd werk onder leiding van Yvonne de Winter.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de receptiebalie van Cultura, telefoon 0318-672800 of via www.cultura-ede.nl.