• Anna Fedorova (piano), Eldbjørg Hemsing (viool) en Benedict Kloeckner (cello) spelen op 17 december Grieg en Piazzolla

    Edesche Concertzaal

Kerst in Edesche Concertzaal

EDE ,,Heb jij al plannen voor Kerst? De Edesche Concertzaal heeft in de komende weken drie prachtige kerstconcerten in petto met voor elk wat wils. Wat dacht je van een typisch Engels 'Festival of Lessons and Carols' op 10 december? Houd je meer van hartverwarmende kamermuziek? Geniet dan op 17 december van de mooiste kamermuziek met onze voormalige artist in residence pianiste Anna Fedorova samen met cellist Benedict Kloeckner en violiste Eldbjørg Hemsing. Of laat je op 23 december verrassen door multitask-pianist Jan Vayne met een bloedstollend improvisatieconcert op de fabuleuze Bösendorfer Imperial'', nodigt de organisatie uit.

 

,,Natuurlijk kun je kaarten voor deze concerten los aanschaffen. Ook zijn ze in combinatie met alle overige concerten als serie te bestellen. Kies uit ons aanbod en profiteer bij drie of meer concerten van aantrekkelijke korting."

Engelser dan met het Roder Jongenskoor en organist Sietze de Vries kan de reeks kerstconcerten niet beginnen. Dit beroemde Nederlandse jongenskoor bestaat sinds 1985 en zingt geheel naar Engels voorbeeld (denk aan het bekende King's College Choir) uitsluitend Anglicaans repertoire. In 'A Festival of Lessons and Carols' worden beroemde kerstliederen afgewisseld met negen traditionele advents- en kerstlezingen. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en word je enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of kerstlied mee te zingen." ,,Anna Fedorova, Benedict Kloeckner en Elbjørg Hemsing op hun beurt nemen je mee naar het hoge Noorden en het bruisende Zuiden. Bovendien laten ze in allerlei instrumentale combinaties van zich horen op piano, viool en cello. Naast de 'Vier Jaargetijden' van de Argentijn Astor Piazzolla en het 'Trio' van de Noorse componist Edvard Grieg, staan ook Griegs 'Cellosonate' en Ravels 'Vioolsonate' (met de beroemde 'blues') op het programma. Muziek die klinkt als een innige omhelzing van het mysterieuze Noorden en het uitbundige Zuiden."

 ,,De kerstdagen kunnen niet beginnen zonder het traditionele kerstconcert van Jan Vayne. Voor de vijfde keer maakt deze markante pianist zijn opwachting in de Edesche Concertzaal. Geniet voor het eerst of opnieuw van Jans overvloedige improvisatietalent."

 

INSPIRATIE Vraag een kerstlied aan en Jan Vayne combineert moeiteloos drie of vier verzoeknummers tot een verbluffende improvisatie. Niets staat van te voren vast, verzekert de pianist. De ambiance van de concertzaal en de Bösendorfer Imperial weten hem na vier jaar nog steeds te inspireren: ,,Je vindt in Nederland maar heel weinig locaties zoals de Edesche Concertzaal, helemaal met de vleugel."

,,Beleef de mooiste kerstconcerten in de Edesche Concertzaal. Wees erbij en bestel kaarten via http://tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman, of vooraf aan de zaal. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Lunteren: The Readshop. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree.