• Fia Quint

Kernhem Amateur-Xpositie in Huis Kernhem

EDE Van 9 december tot en met 7 januari vindt in Huis Kernhem in Ede voor de 24e maal de Kernhem Amateur-Xpositie plaats. Deze expositie, die traditioneel rond de jaarwisseling plaatsvindt, biedt gelegenheid aan amateurkunstenaars uit de gemeente Ede om hun werk te tonen aan het grote publiek.

Alle werkstukken zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Voor de drie beste werken worden prijzen uitgeloofd van 150, 100 en 50 euro. Ook de bezoekers van de expositie kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete werk. Het werkstuk met de meeste stemmen wordt beloond met een publieksprijs van 100 euro. Stemmen kan tot en met zondag 17 december.

Op zaterdag 23 december om 15.00 uur zullen zowel de juryprijzen als de publieksprijs worden uitgereikt door Ted Benschop, voorzitter van de stichting Kernhem. Op zaterdag 9 december om 14.00 zal deze 24e editie van de Kernhem Amateur-Xpositie worden geopend door wethouder Johan Weijland.

De expositie is te bezichtigen op zaterdagen en zondagen, tweede kerstdag en nieuwjaarsdag van 12.00 tot 17.00 uur, alleen op zondag 17 december om 14.00 uur in verband met een koffieconcert. De toegang is gratis.

Info: huiskernhem.nl.