• Mathilde van Ravensberg

Kelly ter Velde wil naar finale schrijfwedstrijd

EDE Kelly ter Velde uit Ede maakt kans op de finale van de landelijke schrijfwedstrijd van de Crime Compagnie. De schrijfster gooit hoge ogen met de thriller Dragonfly en hoopt daarmee een uitgeefcontract te winnen.

Mathilde van Ravensberg

Ter Velde's verhaal staat momenteel op plek twee in de publieksranglijst. Vier van de acht finalisten van de zogeheten CrimeCompagnieContest worden bepaald aan de hand van het hoogste aantal online volgers op schrijversplatform Sweek. De andere finalisten worden gekozen door een vakjury. De Crime Compagnie uit Laren is een zelfstandige uitgeverij, gespecialiseerd in literaire en psychologische thrillers, detectives en misdaadromans. Loes den Hollander en Marelle Boersma zijn gerenommeerde schrijvers onder de vleugels van de Crime Compagnie.

Dragonfly gaat over de vrijgevochten en succesvolle journaliste Lina. ,,Wanneer Lina een artikel schrijft over corruptie bij de politie komt ze hier niet zonder kleerscheuren vanaf. Haar lief bij de politie kan haar niet beschermen tegen de aanvallen van een psychopaat", zo vat de schrijfster het verhaal samen. Ter Velde zou een gat in de lucht springen als het uitgeefcontract haar ten deel valt. Dat zou namelijk betekenen dat haar boek voor het eerst in een grotere oplage op papier verschijnt. Dragonfly is alweer haar zesde boek. De andere boeken gaf ze uit via Boekscout, een uitgeverij on demand. Deze drukt de boeken alleen op bestelling.

Ter Velde kan, zoals ze zelf zegt, niet stoppen met schrijven. ,,Op papier kan ik me veel beter uitdrukken dan mondeling", vertelt ze. Gebeurtenissen die impact op haar hebben, verwerkt ze het liefst op papier. Haar debuut, een trilogie over huisarts Gabriël, ontstond in de periode na de geboorte van haar zoontje. Ze kwam veel bij de huisarts en gezeten in de wachtkamer, ontspon zich haar eerste boek. Kelly ter Velde naar de finale helpen? Ga naar https://sweek.com/explore en zoek Dragonfly. Na registratie de link 'volgen' aanklikken. Stemmen kan nog tot 12 juni. De winnaar van het uitgeefcontract wordt 26 juni bekendgemaakt.