• Fuad Hassen Held Fotografie

Jong cabarettalent in Theater Cultura

EDE Fuad Hassen is met zijn nieuwe voorstelling 'Held' donderdag 21 december te zien in Theater Cultura.

Met zijn bijna tastbare charme en prettige relaxtheid, afgewisseld met sterke grappen ingebed in een goed opgebouwd verhaal, heeft Fuad Hassen sluipenderwijs de harten van het theaterpubliek gestolen.

In zijn nieuwe show 'Held' neemt Fuad de toeschouwers verder mee - middels zijn typische laid-back comedystijl - in een wereld waarin bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er niet meer toe doen. ,,Na het zien van de show weet u niet meer wat u nou wel of niet moet geloven, maar één ding is zeker: het eten van een appel brengt u altijd met een glimlach terug naar de avond dat u de show van Fuad zag. De pers was enthousiast over zijn debuutprogramma en bekroonde het met drie- en viersterrenrecensies. 'Publiek is in goede handen bij aimabele verteller Fuad Hassen' en 'Houd Hassen in de gaten', is klare taal", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

CAMERETTEN FESTIVAL  Zaterdag 25 november werden de winnaars van het 52e editie van het Cameretten Festival bekendgemaakt. Drie getalenteerde finale acts hebben alles op alles gezet om de felbegeerde juryprijs mee naar huis te nemen. In de finale stonden: Andries Tunru, Janneke de Bijl en Mark Waumans.. Na lang beraad kende de jury aan het eind van een succesvolle avond de Juryprijs toe aan Janneke de Bijl. Janneke de Bijl mag zich tevens publieksprijswinnaar noemen.  De jury reikte naast de juryprijs ook de persoonlijkheidsprijs uit aan Andries Tunru.

De jury over jury- en publieksprijswinnaar Janneke de Bijl: ,,Janneke de Bijl typeert zich als 'net niet gezellig'. Dat is de sterke, zelfverzekerde opening van een fijne voorstelling. Hoewel ze vooral sombere gedachten laat horen is haar toon juist erg fris en het materiaal bijna continu van een hoog niveau. Janneke speelt soepel, voelt zich duidelijk thuis op het podium en durft de tijd te nemen. Ze blijft altijd rustig, ook als een gesprekje met de zaal niet direct het gewenste resultaat oplevert. Daardoor heb je als publiek het idee in goede handen te zijn.'' De drie finalisten staan donderdag 22 maart in Theater Cultura.

BENJAMIN VAN DER VELDEN Nog meer jong cabarettalent, zelfs uit eigen regio staat. Donderdag 25 januari is Benjamin van der Velden te gast in Cultura. Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam met een lied 'Dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy' volgens het Haarlems Dagblad. Van der Velden, ooit van het vmbo in Ede getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid. Vijftig theaters, waaronder Cultura, onderschrijven zijn talent en maken deze tournee als 'TVB new artist'  met zijn programma 'Ik Ben' mogelijk. 

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, telefoonnummer 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.