• Jalafusi en Vrienden spelen op 7 juni in Cultura

    Jan Onclin

Jalafusi Bigband en Vrienden in Cultura

EDE De Edese Jalafusi Big Band heeft de smaak te pakken. Net als in het vorige theaterseizoen is de bigband ook dit jaar te zien en te horen met een eigen show in Cultura Ede. In het programma 'Jalafusi & Vrienden' komen donderdag 7 juni niet alleen de diverse stijlen die Jalafusi zo kenmerkt voorbij, ook dans en percussie passeren de revue.

Feike Klomp

Het programma bevat elementen, gerelateerd aan de naam Jalafusi. Van jazz, latin, funk tot swing. Als 'opmaat' naar het Motown Project van 2019, is er ook een blokje Pop te horen.

De vriendengroep van de Jalafusi Big Band groeit. En daar is de actieve bigband maar wat blij mee. Tijdens deze show doen vier zangeressen, Pien Schneider, Margje Vleck, Gea de Vries en Cecilia Adorée mee. Daarnaast doen percussionist Martin Gort en de breakdansers van dansschool Bransz uit Wageningen mee.

VRIENDEN In de show 'Frontvrouw' van vorig jaar was de ervaren Pien Schneider het stralende middelpunt. Ook dit jaar is ze weer van de partij. Margje Vleck is ook geen onbekende voor de bigband. Zij zong eind vorig jaar mee tijdens Muziek bij de Buren in Cultura Ede. ,,Zingen met een bigband vind ik een van de leukste dingen om te doen als zangeres. De samenwerking met andere zangeressen, gastmuzikanten en andere disciplines zoals dans maakt het nog zoveel leuker."

NIEUWE TIJDEN De volgende in de zangrij is Gea de Vries. Met haar eerste optreden met Jalafusi wist ze met een overtuigende performance het publiek voor zich te winnen, en is ze inmiddels een vertrouwde 'Vriendin' van de Jalafusi Big Band. Cecilia Adorée was de eerste zangeres van de Jalafusi Big Band. Cecilia is niet alleen op zanggebied actief. Sinds 2016 acteert ze als Tiffany Koster in de Tv-serie Nieuwe Tijden.

PERCUSSIE Martin Gort is al meer dan dertig jaar percussionist. Hij heeft traditionele ritmes geleerd in Cuba & West-Afrika en weet deze subtiel een plaats te geven in diverse muziekstijlen.

Last but not least zijn er de breakdancers van Dansschool Bransz uit Wageningen. Zij hebben tijdens het eerste Vrijheidsfestival van Ede in 2017, ook meegedaan met de band.

COLLECTIEF Bandleider Maurice Ditmer: ,,De afgelopen jaren ben ik de trotse bandleider van de Jalafusi Big Band. De band is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een hecht collectief. We doen het samen, het individu is onderdeel van het grotere geheel met als effect dat de band inmiddels een eigen sound heeft. Doordat we veel stijlen aanpakken, wordt muziek op verschillende manieren beleefd.
Ik ben trots dat we met deze groep muzikale vrienden een prachtige avond mogen brengen aan ons publiek."

Donderdagavond 7 juni. Aanvang 20.15 uur Cultura Ede. Prijs 10,00 euro. Kaarten: www.cultura-ede.nl