• Jan Onclin
  • Jalafusi Big Band

Jalafusi Big Band stort zich op uitdagend project

EDE De Jalafusi Big Band uit Ede stort zich samen met zangeres Pien Schneider op het uitdagende project 'Frontvrouw'. Nederlandse vertalingen van jazzstandards vormen de basis voor deze swingende avond op donderdagavond 30 maart. Met muziek, beeld en een flinke dosis humor staat dit, volgens de organisatie, garant voor een avondje uit in Theater Cultura. Aanvang 20.15 uur.

Feike Klomp

Bandleider Maurice Ditmer en Pien Schneider vertellen erover. Ditmer: ,,Ik liep Pien Schneider tegen het lijf en al snel bleek dat we dezelfde droom hadden. Zij wilde heel graag haar vertalingen van jazzstandards naar het podium brengen. Ik wilde op mijn beurt de bigband een extra impuls geven. Dat leidde tot de geboorte van Frontvrouw. Een vrolijke show van jazz en theater."

 

ANDERS LUISTEREN Pien Schneider: ,,Ik had al langer de wens om met een bigband op te treden. Bovendien was ik al bezig om vertalingen te schrijven van bekende jazzstandards. Daarmee was de optelsom snel gemaakt. Samen met regisseuse Maria Couprie, Maurice en de bigband zijn we met 'Frontvrouw' aan de slag gegaan. Een afwisselende show met muziek en beeld."

De zangeres hoopt ook te bereiken dat het publiek eens op een heel andere manier naar stukken luistert als: Fly me to the moon (Kom vlieg met me mee), No more blues (Terug naar huis/Heimwee) of Too darn hot (Veel te heet). 

 

ONTWIKKELING De Jalafusi Big Band is ambitieus en ontwikkelt zich razendsnel. Zo was de bigband bijvoorbeeld op meerdere podia in Ede en omgeving te zien. 'Muziek bij de Buren', eind vorig jaar in de entree van Theater Cultura, was daar een treffend voorbeeld van.