• Edesche Concertzaal

Internationaal Kamermuziek Festival in Ede

EDE Tijdens het Hemelvaartweekend gaat het tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede (IKFE) van start. Edesche Concertzaal, het Kröller-Müller Museum, Theater Junushoff, Akoesticum, Cultura en Pathé CineMec Ede organiseren gezamenlijk dit regiobrede kamermuziekfestival. Van woensdag 9 tot en met zondag 13 mei geven ruim twintig internationale topmusici onder aanvoering van wereldpianiste Anna Fedorova verschillende concerten in de regio FoodValley.

Het IKFE heeft dit jaar als thema 'Forces of Nature'. Met muziek en kunst geïnspireerd door de natuur, beweging in dans en de energie van de musici komt dit thema tegen de achtergrond van de Veluwe tot zijn recht. 

OPENINGSCONCERT Artistiek directeur Anna Fedorova opent het festival op woensdagavond 9 mei in de Edesche Concertzaal. Het merendeel van de deelnemende musici geeft dan ook acte de présence met een programma vol muziek gelinkt aan 'Forces of Nature'. Net als vorig jaar wordt dit concert rechtstreeks op Radio 4 uitgezonden.

THEATER Op vrijdag 11 mei staan de 'Vier Jaargetijden' centraal in Theater Junushoff. Naast Vivaldi's wereldberoemde 'Quattro Stagioni' klinken ook de 'Cuatro Estaciones Porteñas' van Astor Piazzolla. Speciale gasten naast bandoneonspeler Marcelo Nisinman zijn de dansers Carlos & Mirella. Zij dansten onder meer voor Andrea Bocelli, wonnen diverse internationale tangoprijzen en stonden in de finale van het RTL-programma 'Everybody Dance Now'. Ook spelen vier jonge toptalenten uit het Nationaal Jeugd Orkest mee in het ensemble.

BEELDENTUIN Tijdens het lunchconcert in het Kröller-Müller Museum op zaterdag 12 mei komen nauwe verbanden tussen kunst, natuur en muziek tot leven. Onder andere pianist Julien Quentin, altviolist Georgy Kovalev en cellist Benedict Kloeckner nemen het publiek mee op een tocht langs sfeervolle muziek van Tsjaikovski, Debussy, Schulhoff en Takemitsu. Aansluitend aan het concert is er een wandeling door de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum.

Meer informatie is te vinden op www.ikfe2018.nl.