• Cultura

Het Argentijnse levenslied in Cultura

EDE Trio Escapade en Omar Mollo vertolken vrijdag 12 mei in Theater Cultura Het Argentijnse levenslied.

De tango is het Argentijnse levenslied, en niemand die dat zo bezield en meeslepend kan zingen als Omar Mollo. Begonnen als rockmuzikant is Omar Mollo nu dé vertolker van de Argentijnse tango. Hij sleept prijs na prijs in de wacht, waaronder in 2015 de prestigieuze Konex-prijs. Een avond vol swingende en ontroerende Argentijnse tango's en walsen, maar ook de prachtigste Argentijnse folklore. Het trio speelt bovendien één van de meest geliefde werken van tangogrootmeester Astor Piazzolla, de 'Vier Jaargetijden' van Buenos Aires.

Op het programma staan Las quatros estaciones porteñas, Escualo van Astor Piazzolla; Emma Breedveld - De Storm, Morgenster, Na den beginne, Mi Dushi; J.S. Bach - Variatie nr. 15 uit Goldbergvariaties; Bence Huszar - Pentaton Rondo, Menuet; Goran Bregovic - Ausencia; Emir Kusturica - Moldavian Waltz

TOPMUSICI Trio Escapada bestaat uit Emma Breedveld (viool), Bence Huszar (cello) en Sebastiaan van Delft op piano. Drie topmusici bundelen hun muzikale talenten in dit gloedvolle trio. Geworteld in de Argentijnse tango en de klassieke muziek beweegt dit pianotrio zich virtuoos langs de grenzen van de genres. Trio Escapada speelt tango, wereldmuziek en nieuwe muziek, improviseert en componeert. Met dit originele en persoonlijke repertoire én met een avontuurlijke performance onderscheidt Trio Escapada zich in het Nederlandse muziekleven.

De musici zijn ware meesters op hun instrument en zetten met hun dynamische en gepassioneerde spel elke zaal in vuur en vlam. Breedveld, Huszar en Van Delft hebben hun sporen verdiend in de klassieke muziek en tango. Ze spelen en speelden onder meer bij Carel Kraayenhof, het Ives Ensemble, het Floreal Strijkkwartet en Lunatree. Ze zijn ware meesters op hun instrument en combineren dat met een avontuurlijke performance. Voor een verrassend en ontroerend concert hoeven bezoekers zich alleen maar te laten meevoeren op hun vlucht.

PROEFKAMERMUZIEK Dit tangoconcert is het laatste concert in de serie Proefkamermuziek voor dit seizoen. Voorafgaand aan het concert is er een inleiding om 19.30 uur. Na afloop is het tijd voor het napraten met de musici onder het genot van een heerlijk glas wijn. Theater Cultura kijkt terug op het seizoen én geeft alvast een voorproefje van het nieuwe seizoen Proefkamermuziek. Kaarten à 24,00 euro zijn verkrijgbaar bij de receptie/Stadswinkel van Theater Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl. Het concert begint om 20.15 uur.