• Meesterpianist Severin von Eckardstein is de nieuwe artist in residence van de Edesche Concertzaal.

    Irene Zandel

Grote namen in de nieuwe programmering Edesche Concertzaal

EDE De Edesche Concertzaal pakt komend seizoen groots uit met bekende musici als meestervioliste Liza Ferschtman, musicalster Pia Douwes en het gelauwerde Signum Quartett. Bijzondere vermelding verdient meesterpianist Severin von Eckardstein, die als artist in residence maar liefst drie keer in de Edesche Concertzaal is te beluisteren. 

Artist in residence Severin von Eckardstein ervaart elk concert als een avontuurlijke reis. ,,Ik wil de mensen door adembenemende muzikale landschappen voeren en zo misschien wel vergeten ervaringen naar boven halen", vertelt de meesterpianist.

SEVERIN VON ECKARDSTEIN Tijdens zijn drie concerten neemt Severin von Eckardstein een keur aan musici mee, onder wie cellisten Quirine Viersen en Isang Enders, en fluitist Aldo Baerten. Aan de Edesche Concertzaal vertelt hij: ,,Ik hoop het publiek te raken met mijn reis door de muziek. Dat ik, wanneer ik speel, de mensen mijn verhaal vertel."

SERIE Naast Severin von Eckardstein nemen nog vijf andere internationaal gerenommeerde pianisten plaats aan de Bösendorfer Imperial. Boris Giltburg opent de serie Wereldpianisten op 4 oktober met Rachmaninovs wondermooie 'Preludes', op. 32. Meesterpianist Hannes Minnaar besluit de serie met een van de meest uitdagende stukken uit de pianoliteratuur: Ravels 'Gaspard de la nuit'. Ook Adam Laloum, Roman Rabinovich en Anna Vinnitskaya zijn te horen en te zien in de prachtige Edesche Concertzaal.

Strijkkwartet, kamermuziek, orgel, gitaar en het klassieke lied komen tot leven in de sublieme akoestiek van de Edesche Concertzaal. Gerenommeerde solisten en ensembles, zoals het Dudok Quartet Amsterdam, violiste Liza Ferschtman, blokfluitkwintet Seldom Sene en het Roder Jongenskoor keren graag terug naar Ede. Nieuw komend seizoen zijn het Signum Quartet, het Amatis Piano Trio en bariton Raoul Steffani. Liefhebbers van lichte muziek kunnen hun hart ophalen bij Pia Douwes, meesterimprovisator Bert van den Brink en jazztrompettist Eric Vloeimans. Een gratis hapje en een drankje in de pauze en na afloop maken de concertbeleving compleet.

Kaarten zijn te bestellen via: https://tickets.edescheconcertzaal.nl. De concerten beginnen om 20.00 uur, tenzij anders aangegeven. Kinderen tot en met 17 jaar hebben gratis entree.