• Maurice Lammerts van Bueren

'Geniet van Ede' in centrum

EDE Het eerste 'Geniet van Ede' event vindt plaats op zaterdag 24 september rondom de Oude Kerk in het centrum van Ede.

Differenzz organiseert het 1e Geniet van Ede event in het centrum van Ede. Een gezellige markt met een uitgebreid aanbod op het gebied van wonen, beauty en van lifestyle tot fashion van Edese winkeliers maar ook verrassende deelnemers van buiten.

Een plek waar het leuk is om mensen te ontmoeten en te genieten van een hapje en drankje op het Eetplein bij de Oude kerk. Het Podium van Theater Cultura staat naast de Oude kerk, waar elk half uur een optreden plaats vindt, van verteltheater, tot professionele zang en folkmuziek.

SEIZOENSOPENING CULTURA Cultura Theater geeft vast een voorproefje van het nieuwe seizoen 2016-2017. Het Theater wil graag naar buiten met het prachtige aanbod.

De nieuwe lifestylemarkt 'Geniet van Ede' en het podium zijn een mooie plek om het programma onder de aandacht te brengen.

Hannie Elstak trapt het programma om 11.00 uur af met verteltheater. Leuk voor de hele familie om even te komen luisteren naar haar verhalen. Daarna licht Arno Setz een tipje van de sluier op van de voorstelling 'Zo normaal nog niet' van het Sec Theater.

Een muzikale beweeglijke en humorvolle voorstelling die werkt als een soort antidepressivum.

RAKE NOTEN Taralli bestaat uit vijf mannen met fantastische stemmen die schieten met scherp: rake noten en trefzeker vocaal vuurwerk uit het ijzeren operarepertoire. Een genot om naar te luisteren Wat ze op het podium ten gehore brengen is nog een verrassing, maar u zult verbaasd staan van het vocaal geweld dat deze mannen ten gehore brengen. Remco Jacobs staat in het voorprogramma van Ernst Jansz; een keuze van het Popodium Ede.

OPVALLENDE ARTIESTEN Theater Cultura houdt in haar programma ruimte voor opvallende artiesten die later geboekt kunnen worden in de zogenaamde Blind dates. The Coincidences is zo'n band. Lekker luisteren naar de folk muziek van deze jonge groep. Het programma wordt afgesloten met Violaure van Prooijen, die in de pauzes van de voorstellingen speelt en Ten Cents, een muzikaal duo met herkenbare popmuziek.

WORKSHOPS Naast de fantastische optredens wordt het publiek verrast met een paar aantrekkelijke acties, waar men meteen van gebruik kan maken. De personal shoppers van Cultura vertellen ook graag wat het aanbod is en welke leuke acties er in de voorverkoopperiode lopen. Men kan o.a. naar een gratis introducée laten kennismaken met een aantal optredens in Theater Cultura. Ook het Kunstencentrum en de Bibliotheek van Cultura zijn op de markt aanwezig met informatie over cursussen, workshops en een workshop schilderen voor kinderen.

Het evenement vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur.