• Cultura

Fantasierijke voorstellingen voor verschillende leeftijden

EDE Ook in het nieuwe theaterseizoen biedt theater Cultura een selectie fantasierijke voorstellingen voor verschillende leeftijden, van grappig tot griezelig, van lief tot betoverend. ,,Kinderen komen ogen en oren tekort", vertelt Linda Wildekamp van Cultura.

Cultura start dit seizoen in oktober met de voorstelling Superoma (6+). Een vrolijk muzikaal, gebreid superheldenverhaal dat een ode brengt aan alle oma's. Het hele decor van deze voorstelling is met de hand gebreid door oma's uit Amsterdam-Noord.

En natuurlijk mag dit jaar een circusvoorstelling vol acrobatische trucs, illusies en dans niet ontbreken. Een moet-je-zelf-zien voorstelling van Circus Boost. Maar je kunt ook mee met het meisje Dorothy op Avontuur in het land van Oz met Theater Kwatta.

KINDERBOEKEN Veel kindervoorstellingen vinden hun oorsprong in de bekende kinderboeken. ,,De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen (5+) en De Reuzenperzik (7+) zijn voorstellingen gebaseerd op de bekende bestsellers en nemen je mee op indrukwekkend en prachtig theater. Ook hebben we de musical Dummie de Mummie (8+) naar de bekende boekenserie en We gaan op Berenjacht (4+) naar het geliefde prentenboek."

VOOR DE ALLERKLEINSTEN Ook de allerkleinsten kunnen al genieten van theater. ,,Voor kinderen vanaf 2 jaar hebben wij van twee heerlijke voorstellingen: Gonnie & Vriendjes en Nijntje op de fiets. Op zondag 21 januari is Gonnie bij ons, het kleine gele gansje met de rode lievelingslaarsjes. 'Gonnie & vriendjes' is een vrolijke poppenvoorstelling, gebaseerd op de Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea.

Actrice en zangeres Femke Hermans neemt de kinderen op zondag 18 maart mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad.

De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verassende manier een rol spelen.

Cultura houdt na afloop van de meeste kindervoorstellingen leuke en leerzame activiteiten in het thema van de voorstelling waar de bezoekertjes gratis aan kunnen deelnemen. Dit kan variëren van knutselen tot aan een workshop.