Expositie schilderijen en beelden in Huis Kernhem

EDE Van 24 september tot en met 9 oktober exposeren Egbert Willering en Nicole Bischoff in Huis Kernhem met schilderijen en houten beelden. De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Egbert Willering heeft zich na een loopbaan als docent beeldende vorming geheel toegelegd op het schilderen. Hij ontleent zijn inspiratie aan de alledaagse dingen uit zijn directe omgeving. Een bloem, een bed, een tafel en stoel worden geabstraheerd en vereenvoudigd weergegeven zonder dat ze hun specifieke kenmerken verliezen. Elk schilderij wordt in zeer dunne lagen opgebouwd. Zijn werk kan worden omschreven als abstract figuratief.

Nicole Bischoff is van kinds af aan gefascineerd door hout. Zij werkt met alle soorten hout die ze maar tegenkomt, maar perenhout heeft haar voorkeur, vanwege de doorleefde structuur, die vooral haar vrouwenbeelden versterkt. In deze beelden combineert zij kracht en beweging met zachtheid en aaibaarheid. Zij laat zich hierbij leiden door de vorm, de structuur en de kleur van het hout.

Info: huiskernhem.nl